Juventus sa dlho neradoval: Talianska futbalová federácia mu opätovne udelila prísny trest

Talianska futbalová federácia (FIGC) v pondelok rozhodla o odobratí desiatich bodov Juventusu Turín, ktorý tak klesol na 7. miesto tabuľky ...
  • Zdroj: TASR/AP

Talianska futbalová federácia (FIGC) v pondelok rozhodla o odobratí desiatich bodov Juventusu Turín, ktorý tak klesol na 7. miesto tabuľky Serie A. Klub dostal trest za nezrovnalosti pri prestupoch a v účtovníctve.

FOTOGALÉRIA: Juventus sa dlho neradoval

FIGC v januári vyhovela žiadosti svojich prokurátorov a pôvodne odobrala klubu 15 bodov. Finančný prokurátor uznal Juventus vinným z viacerých finančných priestupkov, ktoré klubu ušetrili zhruba 90 miliónov eur na platoch hráčov. Najvyšší taliansky športový súd však v apríli zrušil Juventusu trest a prípad poslal späť odvolaciemu orgánu FIGC. „Stará dáma" sa tak v tabuľke posunula na priečky zaručujúce účasť v Lige majstrov 2023/2024.

Odvolací orgán FIGC však v pondelok opäť uvalil sankciu, tentokrát desaťbodovú. Stalo sa tak tesne pred výkopom večerného duelu Turínčanov v Empoli. Po novom treste im pred zápasom patrila siedma priečka o bod za šiestym AS Rím a dva za piatou Atalantou. Na štvrté AC Miláno strácal Juventus päť bodov. Do konca sezóny zostávajú už len dve kolá. Juventus v pondelok večer oznámil, že si vyhradzuje právo odvolať sa proti verdiktu.

Na druhé miesto tabuľky sa posunulo Lazio Rím, titul má už dávnejšie vo svojich rukách SSC Neapol. Informovala agentúra AFP.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});