Slovákov posunie do štvrťfinále MS iba jediná kombinácia: Postupová matematika je neúprosná!

Žiaľ, nemáme to vo svojich rukách a môžeme si za to sami! Slovenských hokejistov čaká dnes o 11.20 h v Rige záverečný duel základnej ...

Žiaľ, nemáme to vo svojich rukách a môžeme si za to sami! Slovenských hokejistov čaká dnes o 11.20 h v Rige záverečný duel základnej B-skupiny proti Nórsku. A možno bude aj posledným na majstrovstvách sveta.

Fotogaléria

Zverenci trénera Craiga Ramsayho totiž potrebujú na postup do štvrťfinále zdolať severanov za tri body. A navyše sa večer spoliehať aj na pomoc Švajčiarov. Líder našej skupiny musí za tri body vyhrať nad domácim Lotyšskom. Hoci sú Helvéti jasným favoritom, problém je v tom, že sú už vopred víťazom skupiny a nemajú na rozdiel od domáceho výberu motiváciu!

Slovenský fanúšik si už zvykol, že náš výber posledné roky pravidelne musí na konci základnej skupiny vyťahovať postupové kalkulačky a rátať kombinácie, ktoré nás posunú do štvrťfinále.

Inak to nie je ani teraz v lotyšskej Rige, kde sa tím okolo kapitána Mareka Hrivíka po sľubnom začiatku dostal do hernej krízy, čoho výsledkom bola nečakaná prehra s Kazachstanom a obrovské trápenie s vypadávajúcim Slovinskom.

Stratené body chýbajú

Aj preto dnešný duel proti Nórsku môže byť posledným vystúpením Slovákov na turnaji, ale tí veria, že sa tak nestane. „Sami sme si to pokašlali v súboji s Kazachstanom. Teraz mrzí aj strata bodu s Kanadou v nájazdoch. Nič sa nedá robiť, matematika je neúprosná. Ak chceme postúpiť do štvrťfinále, tak musíme zdolať za tri body Nórov a potom budeme dúfať, že Švajčiari vyhrajú za tri body tiež,“ vyjadril sa útočník Róbert Lantoši.

Samuel Kňažko vyniká v počte získaných pukov.
Slovenskí obrancovia medzi elitou: Ivan s Kňažkom vynikajú v týchto šampionátových štatistikách Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});