Vypustia zápas proti Lotyšom!? Švajčiarsky hokej chce zlato aj milión

Po šiestej výhre v rade sú Švajčiari istými víťazmi našej skupiny a mohli by posledný zápas v Rige proti domácemu Lotyšsku poňať ako ...
  • Zdroj: TASR/AP

Po šiestej výhre v rade sú Švajčiari istými víťazmi našej skupiny a mohli by posledný zápas v Rige proti domácemu Lotyšsku poňať ako priateľský.

Lenže ako pre portál sport.ch vyhlásil kapitán Nino Niederreiter (30), napriek tomu, že sú v skupine prví, nič nevypustia ani nepodcenia. A pridal svoje dôvody - jeden osobný a jeden tímový, prečo tak neurobia.

FOTOGALÉRIA: Švajčiarsko

„Viem, že mi doma hovoria strieborný kapitán, ale mne by sa páčilo, keby ma volali zlatý kapitán,“ vyhlásil odhodlane švajčiarsky kapitán a hráč Winnipegu, ktorý bol pri dvoch strieborných úspechoch hokejistov Švajčiarska v r. 2013 a 2018 a ktorý je ústrednou postavou partie helvétskeho kríža, ktorej cieľom na týchto MS je zlato.

No a tímovým impulzom je aj vypísaná odmena IIHF, ktorá sľúbila 1 milión švajč. frankov (1,03 mil. eur) mužstvu, ktoré prejde šampionátom bez jedinej prehry. „A my sme už na čísle šesť a bolo by škoda nepridať aj siedme víťazstvo,“ pokračoval kapitán s tým, že proti Lotyšom budú hrať taký istý zápas ako proti ostatným.

„Pôjdeme na ľad a budeme hrať to, čo vieme,“ dodal ešte Niederreiter, ktorý však zatiaľ štvrťfinálového súpera nerieši, rovnako tak ani superlatívy, ktoré na tím Švajčiarska číta. Či sú naozaj herne najlepší vo švajčiarskej hokejovej histórii, sa len ukáže. Kapitán pripomenul vlaňajšok, keď pred rokom vyhrali skupinu, no vo štvrťfinále prehrali „na nulu“ (0:3) s USA...

Center Sam Reinhart z Floridy Panthers sa teší z gólu v treťom zápase.
Florida je krok od finále, Barkov nedohral pre zranenie Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});