Navrátilová dostala ocenenie za jej prínos pre tenis: Ako sa má po prekonaní rakoviny?

Tenisová legenda Martina Navrátilová (66), ktorej začiatkom roka diagnostikovali rakovinu hrtana a prsníka, tvrdí, že sa má dobre.
  • Zdroj: SITA/AP

Tenisová legenda Martina Navrátilová (66), ktorej začiatkom roka diagnostikovali rakovinu hrtana a prsníka, tvrdí, že sa má dobre.

"Mám za sebou veľmi ťažký rok, ale teraz som v poriadku," povedala 66-ročná rodáčka z Prahy v talianskom Ríme, kde si prevzala ocenenie Zlatá raketa za jej prínos pre "biely šport".

"Tenis mi dal prekvapivý život, za ktorý som veľmi vďačná," povedala v ďakovnej reči a dodala: "Vždy som sa mu snažila niečo vrátiť, či už vtedy, keď som aktívne hrala alebo po skončení kariéry."

V januári Navrátilová oznámila svetu, že má rakovinu hrtana aj prsníka a začína liečbu. O niekoľko týždňov podľa lekárov opätovne zvíťazila nad touto zákernou chorobou. Navrátilová si v novembri minulého roka všimla zväčšenú uzlinu na krku, zašla za lekárom a biopsia odhalila rané štádium rakoviny hrtana. Popri ďalších vyšetreniach jej odhalili aj rakovinu prsníka v počiatočnom štádiu. S nádorom bojovala Navrátilová už v roku 2010, vtedy tiež zvíťazila nad rakovinou prsníka.

Martina Navrátilová počas svojej bohatej kariéry dosiahla okrem osemnástich grandslamových titulov vo dvojhre aj ďalších 31 vo štvorhre žien a 10 v mixe. Na čele rebríčka WTA strávila vo dvojhre 167 týždňov a vo štvorhre 331 týždňov. Prvýkrát ukončila kariéru v roku 1994, neskôr sa vrátila na súťažné kurty v roku 2000 a hrala len štvorhru a mix, dvojhru len výnimočne. V ostatných rokoch sa v tenisovom svete pohybuje ako televízna analytička.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});