Mal byť budúcou hviezdou basketbalu: Mladý talent († 17) zaspal a už sa neprebudil

O pár dní by oslávil svoje osemnáste narodeniny! Švédsky mládežnícky basketbalový reprezentant Gustav Vagström už na palubovku nikdy ...
  • Zdroj: Facebook/Jämtland Basket

O pár dní by oslávil svoje osemnáste narodeniny! Švédsky mládežnícky basketbalový reprezentant Gustav Vagström už na palubovku nikdy nevkročí.

Talentovaný mladík dlhodobo bojoval s bližšie nešpecifikovanou zákernou chorobou. V rámci liečby sa nachádzal v nemocnici v meste Östersund, kde 13. mája zaspal a už sa neprebudil. Zdravotná situácia Gustava mala byť v ostatných mesiacoch kritická.

Tragická správa mimoriadne zasiahla aj klub Jämtland Basket, v ktorom 17-ročný Vagström pôsobil. „Je to neopísateľné nešťastie. Moje myšlienky, samozrejme, smerujú k jeho rodine,“ vyslovil sa manažér organizácie Pecka Johansson.

Perspektívnemu hráčovi zo Škandinávie sa predpovedala veľká budúcnosť. Už od svojich začiatkov bol súčasťou všetkých reprezentačných výberov krajiny. „Budeme si ho pamätať nielen ako veľmi talentovaného a šikovného rozohrávača, ale hlavne ako starostlivého a dobrého spoluhráča, ktorý mal vždy na srdci najlepšie záujmy tímu,“ píše sa v oficiálnom prehlásení Švédskej basketbalovej asociácie.

Obrovská tragédia v Salvádore, pri tlačenici na futbalovom zápase zomrelo 12 ľudí.
Smrtiaca panika a chaos: Na futbale v Salvádore zomrelo 12 ľudí! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});