Kráľovnou je Paulína! Bátovskej Fialkovej však v sezóne predsa niečo chýbalo

Kráľovnou biatlonovej stopy sa po roku opäť stala Paulína Bátovská Fialková (30), ktorej výsledky v porovnaní inými našimi reprezentantmi ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Kráľovnou biatlonovej stopy sa po roku opäť stala Paulína Bátovská Fialková (30), ktorej výsledky v porovnaní inými našimi reprezentantmi vyčnievali. Z honoru najlepšej slovenskej biatlonistky sa teší štvrtýkrát v kariére.

FOTOGALÉRIA: Fialková

V uplynulej sezóne Svetového pohára sa stále pohybovala v celkovom poradí v elitnej dvadsiatke. Najviac sa jej darilo v slovinskej Pokljuke, kde bola dvakrát hneď za triom najlepších. „Sezóna bola dobrá, nemôžem to hodnotiť ako neúspech. Bola tretia najlepšia z hľadiska čísiel v mojom podaní. Avšak vnímam to aj tak, že jej niečo chýbalo, a to bolo pódiové umiestnenie v SP, čo ma mrzí, ale som spokojná z pohľadu toho, čo som do sezóny dala a ako to dopadlo,“ vyjadrila sa s tým, že všetkých šesť umiestnení v TOP desiatke sa mohlo premeniť na pódium. „Treba povedať, že nožnice svetovej špičky sa každý rok rozširujú. O pódium tak bojuje čoraz viac adeptiek. Bohužiaľ, na mňa to nevyšlo v uplynulej sezóne, ale vyšlo to v minulosti, takže nemôžem smútiť,“ dodala.

Slovenská biatlonistka Ivona Fialková v pretekoch na 15 km.
Smutný pohľad na slovenský biatlon: Bez štafety na MS po 21 resp. 30 rokoch! Zobraziť článok

Paulínina sezóna

Celkové hodnotenie v SP: 17. miesto

Najlepší výsledok: 2x 4. miesto

Počet umiestení v top 10: 6

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});