Lekár slovenskej reprezentácie Pavol Lauko o nepríjemných správach: Zasiahnu Cehlárik a Grman ešte do hry?

Nepríjemné správy! Kouč Craig Ramsay sa musel vo včerajšom súboji proti Kazachstanu (skončil sa po uzávierke tohto vydania) zaobísť opäť ...
  • Zdroj: Getty Images

Nepríjemné správy! Kouč Craig Ramsay sa musel vo včerajšom súboji proti Kazachstanu (skončil sa po uzávierke tohto vydania) zaobísť opäť bez skúseného útočníka Petra Cehlárika (27), ale navyše aj bez obrancu Mária Grmana (26).

FOTOGALÉRIA: Slovákov trápia na MS zranenia

Nový Čas zisťoval, či sa obaja ešte na šampionáte v Rige predstavia na ľade, alebo sa pre nich turnaj predčasne skončil.

Zranenia na vrcholných podujatiach patria k bežnej súčasti a nevyhli sa v lotyšskej metropole ani slovenskému výberu. Už v pondelkovom stretnutí proti Kanade nedohral zápas útočník Peter Cehlárik, ktorý si pri blokovaní strely poranil nohu.

„Peter nemá našťastie nič zlomené, ale po zásahu pukom má mierny opuch. V posledných dňoch pracujeme na spevnení mäkkých tkanív v kolene. Aj preto sme sa rozhodli, že bude lepšie, aby si nohu doliečil, preto dostal voľno proti Švajčiarsku i následne Kazachstanu,“ reagoval lekár mužstva Pavol Lauko.

Na otázku, či ešte zasiahne na turnaji do hry, odvetil: „S Cehlárikom počítame, že v nedeľu proti Slovinsku už bude trénerom k dispozícii.“

Vo štvrtok proti Švajčiarsku odstúpil pre zmenu v prvej tretine obranca Mário Grman, ktorý patrí medzi kľúčové postavy v zadných radoch. „Mário má narazenú hrudnú a kľúčnu kosť. Bol na vyšetrení tu v Rige, ale nepotvrdila sa našťastie žiadna zlomenina. Je to bolestivé zranenie a momentálne potrebuje len pokoj,“ vyjadril sa lekár národného mužstva aj ku Grmanovi, ktorý taktiež dostal včera voľno a najbližšie hodiny ukážu, či bude schopný zajtra proti Slovinsku vykorčuľovať na zápas.

Na snímke slovenská striedačka po prehre 3:4 po samostatných nájazdoch v zápase základnej B- skupiny Kazachstan - Slovensko.
Čo potrebujú Slováci na postup? Ani prehra so Slovinskom ešte nemusí znamenať koniec nádeje Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk