Najhorší scenár sa naplnil: Dvojitá rana pre český tím na šampionáte!

Českú hokejovú reprezentáciu na majstrovstvách sveta opúšťajú útočníci Filip Chytil a Lukáš Sedlák.
  • Zdroj: TASR/AP

Českú hokejovú reprezentáciu na majstrovstvách sveta opúšťajú útočníci Filip Chytil a Lukáš Sedlák.

FOTOGALÉRIA: MS v hokeji: Česko - Slovinsko

Chytil utrpel v nedeľňajšom stretnutí proti Kazachstanu zranenie na tvári, dnes skúsil s tímom trénovať, ale na turnaji nemôže pokračovať. Sedlák má z pondelňajšieho stretnutia s Lotyšskom po zásahu pukom zlomeninu v členku.

Český tím po zranení hráčov už požiadal Medzinárodnú hokejovú federáciu o uvoľnenie miest na dvadsaťpäťčlennej súpiske. Už dnes sa k tímu ako náhradník pripojí útočník Radan Lenc zo švédskeho HV 71 a generálny manažér Martin Havlát bude dolaďovať tiež nomináciu útočníka Radima Zohornu z farmy Toronta z nižšej AHL.

Na snímke hore tréner hokejistov Česka Kari Jalonen a jeho zverenci sprava Vladimír Sobotka, David Němeček, Ronald Knot a Ondřej Beránek.
Čechov zobudil až zvýšený hlas trénera Jalonena: Čo sa dialo v kabíne? Zobraziť článok

"S Lukášom Sedlákom aj Filipom Chytilom to vyzerá zle. Budú nás musieť opustiť. Sedlo to dnes skúšal, Filip potom aj s chlapcami na ľade. Žiaľ, nepôjde to a budeme ich musieť nahradiť," povedal Havlát.

"Dnes večer by mal prísť Radan Lenc a až ráno vstane Zohy, tak s ním mám v pláne hovoriť. Uvidíme, ako to dopadne tam," povedal Havlát. So Zohornou, ktorý je po vyradení v play off AHL v Toronte, sa chystal riešiť detaily príchodu.

Chytila zranil zásahom hokejkou do tváre v nedeľňajšom stretnutí obranca Danil Butenko. Odvtedy bol na ľade len v utorok individuálne s útočníkom Filipom Chlapíkom a dnes sa s celotvárovým krytom zaradil do prípravy s tímom v červenom drese náhradníka.

Hosťom Kristíny Pavlikovskej počas zápasu Slovenska s Nórskom bude bývalý slovenský hokejový reprezentant a tréner Ľubomír Pokovič.
MS v hokeji očami hostí Nového Času: Zápas s Kazachstanom rozobral Ľubomír Pokovič Zobraziť článok

"Dúfali sme," povedal Havlát. "Po jeho pocitoch dnes, keď bol na ľade, tak sa rozhodol, že to, žiaľ, nejde ďalej. Filip má niečo pri nose, čo by tam nemalo byť," priblížil bolestivé zranenie hráča.

Sedlák, ktorý Chytila proti Lotyšsku nahradil v prvej formácii vedľa kanoniera Dominika Kubalíka a kapitána Romana Červenku, inkasoval ranu pukom do členku na ľavej nohe. Zápas dohral, ale odvtedy bol v starostlivosti lekára Antonína Chocholu. Dnes obul korčule kvôli foteniu českého tímu pred tréningom v Daugava Arene, ale do prípravy nezasiahol. "Niečo tam má naštiepené alebo zlomené," konštatoval Havlát.

Tridsaťjedenročný Chytil bol na štvrtých majstrovstvách sveta a v dvoch zápasoch si hráč New York Rangers pripísal jednu asistenciu. O sedem rokov starší Sedlák z tímu víťaza základnej časti extraligy Pardubíc na svetovom šampionáte debutoval, no vlani sa už zúčastnil olympijských hier v Pekingu. Na turnaji je tretím najproduktívnejším hráčom tímu s piatimi bodmi za tri góly a dve asistencie.

Vpravo slovenský brankár Samuel Hlavaj, vľavo hráč Kazachstanu Roman Starčenko a za ním slovenský obranca František Gajdoš v zápase.
Kazachstan – Slovensko ONLINE: Obrovské sklamanie! Slováci získali len bod Zobraziť článok

Lenc sa nevošiel do konečnej nominácie po Českých hrách v Brne pri poslednom škrte. Tridsaťjedenročný odchovanec Mladej Boleslavi spred dvoch rokov na MS tiež v Rige debutoval na veľkom medzinárodnom podujatí. Zúčastnil sa aj minuloročnej olympiády.

Dvadsaťsedemročný Zohorna sa môže predstaviť na veľkom medzinárodnom podujatí prvýkrát. Klubová sezóna mu skončila v noci na štvrtok po vyradení celku Toronto Marlies vo finále Severovýchodnej divízie play off AHL s Rochesterom 0:3 na zápasy.

Skúsenosti s veľkými turnajmi majú z minulosti jeho starší bratia, s ktorými sa v národnom tíme stretol aj v jednom útoku. Päťdesiattriročný Tomáš z Pardubíc štartoval na štyroch MS a dvoch olympiádach. Dvadsaťtriročný Hynek zo švédskeho Oskarshamnu podobne ako Lenc neprešiel posledným škrtom v príprave. Na konte má dve účasti na svetových šampionátoch a bol aj vlani pod piatimi kruhmi v Pekingu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});