Švajčiari nedali Slovákom šancu, Kňažko: Zatiaľ najťažší súper

Slovenskí hokejisti majú za sebou najťažší zápas v doterajšom priebehu na MS v Rige. Švajčiarom nestačili vo viacerých činnostiach a ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenskí hokejisti majú za sebou najťažší zápas v doterajšom priebehu na MS v Rige. Švajčiarom nestačili vo viacerých činnostiach a skalp tohto súpera z vrcholného podujatia im tak stále chýba od pamätného šampionátu z roku 2012 v Helsinkách.

Kňažko dodal, že zápas zobral hráčom obrovské množstvo síl, preto bude pred piatkovým večerným duelom proti Kazachstanu (19.20 SELČ) najdôležitejší oddych. "Švajčiari nás niekedy tak točili, že sme vôbec nemohli striedať. Bralo nám to veľa energie. Teraz po zápase cítim v nohách naozaj dosť veľkú únavu. Z kondičného a defenzívneho hľadiska to stálo veľa síl. Hrali sme príliš často bez puku, ale nemôžeme sa vyhovárať. Stále sme v dobrej pozícii. Nechcem nikoho podceňovať, ale vieme, že keď zvládneme záverečné tri zápasy, asi nám postup neujde. Musíme zvládnuť našu úlohu."

Počas zápasu urobili tréneri aj niektoré zmeny v zostave, Libor Hudáček sa presunul do prvého útoku, ale nepomohlo to. "Myslím si, že sme mali dobrý začiatok, Švajčiari nás najskôr tak nenapádali. Pri prvom góle sme mali puk na hokejke a urobili sme zakázané uvoľnenie a dostali sme po buly prvý gól. Pri druhom nás po našej chybe prečíslili. Potom súper ukázal svoju silu, my sme ho znervóznili gólom na 2:1 a potom sme vyrovnali v presilovke. Ale prišlo ďalšie zbytočné buly v našom pásme a potom už Švajčiari dominovali. Hlavaj mal veľa ťažkých zákrokov. Mali sme dlhé striedania, viackrát sme boli pod tlakom, súper ukázal svoju silu," uviedol asistent trénera Andrej Podkonický.

V prvom zápase na turnaji sa predstavil Andrej Kudrna. Tridsaťdvaročného útočníka zapísal realizačný tím SR na súpisku vo štvrtok. V druhom útoku nahradil Petra Cehlárika a svoj prvý štart v Rige okorenil gólom. "Potešilo to, ale sme tu ako tím a pozeráme sa na spoločný úspech. Škoda, že to nepomohlo k bodom. Hral som po dlhšej pauze, prvá tretina bola ťažšia. Atmosféra ma však stiahla. Škoda, že sme nebodovali," uzavrel skúsený útočník.

Hosťom Kristíny Pavlikovskej počas zápasu Slovenska s Nórskom bude bývalý slovenský hokejový reprezentant a tréner Ľubomír Pokovič.
MS v hokeji očami hostí Nového Času: Zápas s Kazachstanom rozobral Ľubomír Pokovič Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});