Petra Vlhová zbiera pocty a pomaly začína trénovať: Prezradila, na čo sa veľmi teší

Oddychovú fázu roka pomaly mení na tréningovú! Naša určite historicky najlepšia lyžiarka Petra Vlhová (27) si doma uložila ocenenie pre ...

Oddychovú fázu roka pomaly mení na tréningovú! Naša určite historicky najlepšia lyžiarka Petra Vlhová (27) si doma uložila ocenenie pre najlepšiu lyžiarku Slovenska minulej zimy, ktorú jej udelil Zväz slovenského lyžovania, a už hľadí dopredu.

Fotogaléria

Pripravuje so svojím tímom program na leto a jeseň, keď bude kuť formu na novú zimu. „Vážim si každé ocenenie, ale až po dosiahnutí výsledkov. Ďakujem zaň, ale priznám, že pozerám už dopredu. Uplynulá sezóna bola, aká bola. Určite však veľmi náročná. Rada spomínam na Flachau, čo je vždy taká moja srdcovka. Opäť som tam vyhrala,“ vyznala sa Petra a vzápätí pokračovala:

„Teraz sa už začíname pripravovať na novú sezónu. Očakávania sú určite aspoň také, aké boli minulú sezónu, no radšej aj o niečo vyššie. Odkedy som sa vrátila zo zahraničia, som začala s kondičnou prípravou. Priznám sa, že tréning mi už chýbal. Prvú polovicu júla budem doma na Liptove a budem na sebe makať. Možno do toho zapojím aj iné moje obľúbené športy. Uvidím. Na konci júla už pôjdeme na sneh, zrejme do Švajčiarska a v septembri do Čile a v októbri do Argentíny. Takže viac budem lyžovať na južnej pologuli.“

Poznamenala, že v celkovej príprave neplánuje so svojím tímom nič podstatné meniť. Bude robiť to, čo vždy, a verí, že nová sezóna sa vydarí, hoci v nej nie sú ani majstrovstvá sveta, ani olympiáda. „Tak sa naplno budem venovať Svetovému poháru. V januári sa teším do Jasnej, je to tretíkrát. Bude to veľmi ťažké, lebo tlaky budú priveľké. Ale teším sa na divákov, ktorí si to budú môcť naplno užiť. Tá atmosféra tu bude aspoň desaťkrát silnejšia ako v zahraničí. A možno sem príde celé Slovensko!“ zaželala si rodáčka z Liptova.

Toto čaká Petru

  • prvá polovica júla: kondícia doma na Liptove
  • druhá polovica júla: sneh vo Švajčiarsku
  • september: Čile
  • október: Argentína
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});