Česi riešia problémy pred duelom so Slovincami: Zachráni ich lazaret nové pravidlo?

Českí hokejisti sa po dvoch dňoch voľna vrátia na majstrovstvá sveta do hry, dnes od 15.20 h v Rige nastúpia proti nováčikovi elitnej ...
  • Zdroj: TASR/AP

Českí hokejisti sa po dvoch dňoch voľna vrátia na majstrovstvá sveta do hry, dnes od 15.20 h v Rige nastúpia proti nováčikovi elitnej skupiny Slovinsku.

FOTOGALÉRIA: Česko - Lotyšsko
V úlohe jasného favorita budú mať zverenci trénera Kariho Jalonena príležitosť nadviazať po pondelňajšej strate s domácim Lotyšskom (3:4 v predĺžení) na víťazstvo nad Slovenskom (3:2) a Kazachstanom (5:2). Slovinci sú po stretnutiach so Švajčiarskom (0:7), Kanadou (2:5) a Nórskom (0:1) bez bodu.

Hosťom Kristíny Pavlikovskej počas zápasu Slovenska so Švajčiarskom bude bývalý slovenský hokejový reprezentant a tréner Róbert Pukalovič.
MS v hokeji očami hostí Nového Času: Zápas so Švajčiarskom rozobral Róbert Pukalovič Zobraziť článok
Česi však od začiatku šampionátu riešia problémy so zranenými hráčmi. Stredajší tréning vynechali zranení útočníci Filip Chytil a Lukáš Sedlák, o ktorých zaradení do ďalších zápasov nie je jasno. Neistý zostáva štart ďalšieho útočníka Filip Chlapíka, ktorý už ale po zranení v hornej časti tela z piatkového úvodného stretnutia so Slovenskom absolvoval prípravu plnohodnotne.

Českému tímu by tak mohlo pomôcť nové pravidlo MS. Od tohto roku totiž môže mužstvo zraneného hráča, ktorý nemôže na šampionáte pokračovať, na súpiske nahradiť novým. Urobili už tak Švajčiari, ktorí Thürkaufa poslali domov. Niektorého zo zranených hráčov (prípadne aj oboch) by tak poslali domov a nahradili hráčom z tzv. long listu. Zrejme by išlo o náhradníka, ktorý sa nedostal do užšie výberu pre MS (Hyka, Lenc, Hynek, Zohorna, Horák či Kovarčík).

Online prenos zo zápasu Česko – Slovinsko.
MS v hokeji 2023: Online prenos zo zápasu Česko – Slovinsko Zobraziť článok
„Títo hráči mali už rozhovor s trénermi. Dostali od nich informáciu, že môže nastať situácia, že budú povolaní. Tréneri im povedali, že ak to pôjde, aby v rámci možnosti zostali v kondícii a nerozliezli sa niekam do sveta,“ povedal pre Sport.cz manažér českej reprezentácie Milan Hnilička.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});