Swiateková skrečovala v Ríme, jej účasť na Roland Garros je otázna

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Ríme. Jej štvrťfinálová súperka Iga Swiateková zápas ...
  • Zdroj: SITA/AP

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Ríme. Jej štvrťfinálová súperka Iga Swiateková zápas skrečovala za stavu 6:2, 6:7 (3) a 2:2 v treťom sete pre zranenie stehna.

FOTOGALÉRIA: Iga Swiateková

Najvyššie nasadená Poľka bola dvojnásobná obhajkyňa titulu a vo Foro Italico ťahala 14-zápasovú víťaznú sériu. Rybakinová, vlaňajšia wimbledonská šampiónka, nastúpi v semifinále proti Lotyške Jelene Ostapenkovej.

Po skončení druhého setu požiadala Swiateková o lekárske ošetrenie a nechala si zabandážovať pravé stehno. Po štvrtom geme tretieho dejstva zápas vzdala a nad jej účasťou na grandslamovom Roland Garros v Paríži, na ktorom by od 28. mája mala obhajovať titul, visí otáznik.

Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji ATP Masters v Ríme.
Djokovič postúpil v Ríme do štvrťfinále: Pred zápasom som mal zdravotné problémy Zobraziť článok

"Už v tajbrejku som zbadala, že Iga má prpblémy s nohou, no netušila som, že je to vážne. V treťom sete sa snažila hrať agresívne a rýchlo zakončovať výmeny, no pre stupňujúce sa bolesti musela zápas skrečovať. Je mi to ľúto, radšej by som vyhrala zápas po premenenom mečbale," uviedla Rybakinová pre akreditované médiá.

Dvojhra - štvrťfinále:

Jelena Rybakinová (Kaz.-7) - Iga Swiateková (Poľ.-1) 2:6, 7:6 (3), 2:2 - skreč

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});