Hviezda anglického Brantfordu si tak skoro nezahrá: Tvrdý trest od Anglickej futbalovej asociácie

Ivan Toney dostal od Anglickej futbalovej asociácie (FA) osemmesačný dištanc za porušenie pravidiel ohľadom stávkovania.
  • Zdroj: NORTHFOTO

Ivan Toney dostal od Anglickej futbalovej asociácie (FA) osemmesačný dištanc za porušenie pravidiel ohľadom stávkovania.

Útočník Brentfordu sa dopustil v rokoch 2017 až 2021 dokopy 232 priestupkov. Okrem suspendácie dostal aj finančnú pokutu vo výške 50.000 libier.

FOTOGALÉRIA: Ivan Toney

Dvadsaťsedemročný Angličan je najlepší ligový strelec svojho tímu, ktorý má stále šancu na miestenku v európskych pohárových súťažiach. V 33 ligových zápasoch strelil dvadsať gólov, lepší sú len Erling Haaland (36) a Harry Kane (27). FA ho obvinila v novembri z 262 priestupkov, tridsať neskôr zrušila a k zvyšným sa Toney priznal.

"Ivan Toney má zastavenú činnosť vo futbale a všetkých aktivitách, ktoré sú s ním spojené, na osem mesiacov, teda do 16. januára 2024. Obdržal pokutu vo výške 50.000 libier a varovanie pred budúcim porušovaním pravidiel FA ohľadom stávkovania," citovala z oficiálneho vyhlásenia FA agentúra DPA.

Brentford je v tabuľke Premier League momentálne deviaty a dve kolá prd koncom súťaže stráca na Tottenham štyri body. Hotspur figuruje na siedmom mieste, ktoré znamená účasť v kvalifikácii Európskej konferenčnej ligy (EKL) 2023/2024.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});