Július Šupler spomínal, ako nakopával svojich zverencov: Krik, polámané hokejky či rozbité stoly!

Uznávaný slovenský tréner Július Šupler (72) si zaspomínal, ako vedel nakopnúť a motivovať svojich zverencov. Čo podľa neho chýba slovenskej ...
  • Zdroj: tasr

Uznávaný slovenský tréner Július Šupler (72) si zaspomínal, ako vedel nakopnúť a motivovať svojich zverencov. Čo podľa neho chýba slovenskej reprezentácii bojujúcej na majstrovstvách sveta v Rige?

FOTOGALÉRIA: Šupler

Július Šupler patrí historicky k najúspešnejším slovenským trénerom. Na medzinárodnej úrovni vytiahol slovenskú reprezentáciu postupne z C-kategórie až do "áčka". Na klubovej úrovni sa dostal do Ameriky (v jednej sezóne pracoval vo WHL ako asistent v Portlande) a tiež do Ruska, Bieloruska, Lotyšska či na Ukrajinu. Niekoľko sezón koučoval v KHL.

72-ročný odborník pozorne sleduje účinkovanie slovenskej reprezentácie na prebiehajúcich majstrovstvách sveta v Rige. Mimochodom, v tomto lotyšskom meste pôsobil päť rokov. „Palce budem držať stále, v každom zápase, nič mi neujde. Je to iné mužstvo, dôležitý je aj kúsok šťastia. Myslím si, že máme dobrý tím. Že budú chlapci pracovať a že budú úspešní," vyhlásil pre Nový Čas.

Na snímke obranca Slovenska Šimon Nemec .
Šimon Nemec mohol byť hrdinom: Ak by nájazd premenil, urobil by Kanade TOTO! Zobraziť článok

Umiestnenie slovenských hokejistov si ale tipovať netrúfol. „Nie, ja to nikdy nerobím a nikdy som to nerobil, ani keď som bol aktívny ako hráč či tréner." Podľa Šuplera by potreboval slovenský tím zlepšiť efektivitu pri premieňaní šancí. „Ja len prajem troška viac šťastia pri realizácii gólových príležitostí, pretože to nám chýba. Tá streľba a úspešnosť je dôležitá."

Július Šupler má mnoho rokov odkoučovaných na medzinárodných či klubových striedačkách. Aký bol jeho recept, keď potreboval motivovať a nakopnúť svojich zverencov? „Keď bolo zle dokázal som zvýšiť hlas, polámať hokejku, rozbiť celý stôl, kde boli aj drahé veci. A pomohlo im to, naštartovalo to motiváciu a to je dôležité."

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});