Očakávaný ťahúň Slovákov na MS skončil v nemocnici: Je to vážne!

Obrovská smola po hektických dňoch. Dominik Hollý (19) sa nezúčastní na majstrovstvách sveta do 20 rokov v Argentíne, hoci pomohol AS Trenčín k záchrane a od klubu dostal zelenú. Opora slovenského výberu miesto toho leží v nemocnici so zápalom mozgu a s infekciou v tele.

Takto pred týždňom sa ešte nevedelo, či AS Trenčín pustí svojich hráčov na MS do 20 rokov v Argentíne. Nakoniec však všetci dostali zelenú. V piatok sa Trenčania zachránili vo Fortuna lige, k čomu na trávniku pomohol aj talentovaný ofenzívny stredopoliar Hollý. Keďže odohral celý zápas, prekvapilo, že v nedeľu sa nepripojil k tímu cestujúcemu na svetový šampionát. A ani sa už nepripojí.

Po 30-hodinovej ceste do San Juanu musel realizačný tím prijať nepríjemnosť. „Riešilo sa to už pred odchodom, aj počas cesty. Po prílete sa lekár výpravy dozvedel, že Dominik sa nemôže zúčastniť na MS. Bol hospitalizovaný a podstupuje vyšetrenia, ktorých výsledok sa ešte len dozvieme,“ uviedol pre stránku SFZ asistent trénera Marek Ondrík.

FC Košice postupujú do najvyššej futbalovej súťaže.
Futbalisti FC Košice sa tešia z návratu do Fortuna ligy: Zlomili 8-ročný pôst! Zobraziť článok

„Mám zápal mozgu a infekciu v tele. Je to vážne, som v nemocnici a neviem, ako dlho tu budem. Neviem nič,“ povedal pre Sportnet Hollý s tým, že už pred stretnutím so Zlatými Moravcami ho bolela hlava a trocha mu bola zima. „Teplotu som však nemal, a tak som hral. Potom to však na mňa úplne doľahlo. Vracal som, strašne ma bolela hlava a bola mi zima,“ dodal z nemocničného lôžka, kde pociťuje veľký smútok, že sa nemôže zúčastniť na MS.

V nominácii Hollého nahradil hráč Šamorína Bálint Csóka (20), ktorý do Argentíny priletí vo štvrtok spolu s útočníkom Adamom Grigerom (19), ktorého Cagliari uvoľnilo neskôr. Väčšina výpravy už je v dejisku, prvý zápas proti Fidži je na programe v sobotu o 23.00 h.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});