Kapitán belasých Weiss po obhajobe majstrovského titulu: Hráči už cítia, čo je Slovan

Titul oslavoval v civile! V drese a v kopačkách nemohol pre trest za predchádzajúce vylúčenie na ihrisku Dunajskej Stredy. Kapitánovi ...
  • Zdroj: Jozef Fabo

Titul oslavoval v civile! V drese a v kopačkách nemohol pre trest za predchádzajúce vylúčenie na ihrisku Dunajskej Stredy. Kapitánovi futbalistov bratislavského Slovana Vladimírovi Weissovi (33) to neprekážalo. Spoluhráči to dotiahli v Banskej Bystrici aj bez neho do úspešného konca a získali piaty majstrovský titul za sebou.

FOTOGALÉRIA: Slovan

V kabíne belasých zavládla hlboká úľava. Niektorí hráči odohrali počas ročníka na troch frontoch vyše pol stovky zápasov.

„Bola to najťažšia sezóna. Fyzicky i psychicky,“ priznal ich líder. „Ťažké boli pre nás zaváhania v Žiline a v Trenčíne, kde sme vysoko prehrali. Po šesťbodovom trháku Dunajskej Stredy sme sa dali dokopy. V kabíne sme si niečo povedali a odvtedy sme s výnimkou pohára v Trnave už iba víťazili.“

Hráči Slovana sa tešia zo zisku titulu.
Futbalisti Slovana Bratislava piatykrát za sebou majstrom: O titule rozhodli rozum a zdravie Zobraziť článok

Tohto roku to nebola pre Slovan taká suverénna jazda k titulu, keďže potvrdenie prišlo až v predposlednom kole. „Vždy to viac chutí, keď vás niekto potrápi. Pred dvoma alebo tromi rokmi sme boli majstri už päť či šesť kôl pred koncom. Vlani to boli oslavy nasilu, takže teraz nás to veľmi teší. V domácom zápase s Dunajskou Stredou sme na ňu tridsať minút pred koncom strácali virtuálne už deväť bodov. Ukázala sa však sila nášho mužstva,“ tvrdí Weiss ml.

Za dôležité považuje, že so spoluhráčmi vytvorili dobre fungujúci kolektív a hráči podľa neho viac cítia, za aké farby hrajú. „Všetci cítia, čo je Slovan. Predtým to tu chýbalo. Prišli sem hráči zo zahraničia, ktorí možno veľa zarábali a nemali ku klubu cit. Teraz začínajú chápať, čo je to hrať za Slovan.“ Najlepší hráč ligy za uplynulý rok je jedným z viacerých hráčov, ktorým sa o mesiac končí na Tehelnom poli zmluva. Ostane v Slovane? Generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík už avizoval, že áno.

Zľava Jurij Medveděv (Slovan) a Adrián Kačerík (Banská Bystrica)
Majstrovské oslavy vypukli, Slovan obhájil titul: Výhru pod Urpínom vystrieľal Čavrič Zobraziť článok

„Som veľmi rád, že sme sa s Vladom dohodli a doťahujeme detaily novej zmluvy.“ Aj hráč je naklonený pokračovaniu: „Verím, že tu ostanem. Aj keď som ešte nič nepodpísal, sme dohodnutí. Dúfam, že sa to o pár dní všetko vykryštalizuje,“ potvrdil 58-násobný reprezentant. V drese čerstvého majstra ostáva aj gruzínsky tandem Kašia - Kankava.

Komu sa končia v Slovane zmluvy?

Vladimír Weiss ml., Guram Kašia, Jaba Kankava, Jurij Medveděv, Vernon De Marco, Giorgi Čakvetadze, Andre Green, Martini Trnovský, Michal Šulla, Matúš Ružinský, Dávid Holman, Maudo Jarjué

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});