Slovensko na dosah veľkej posily zo zámoria: Už len jedna prehra od konca!

Získa Slovensko ďalšiu cennú posilu zo zámoria? Je tomu na dosah, pretože už len jedna prehra ho delí od konca klubovej sezóny.
  • Zdroj: TASR/Roman Hanc

Získa Slovensko ďalšiu cennú posilu zo zámoria? Je tomu na dosah, pretože už len jedna prehra ho delí od konca klubovej sezóny.

Slovensko môže získať ďalšiu kvalitnú posilu zo zámoria! Keďže Hartford prehral v play off AHL v druhom zápase na ľade Hershey 2:4, prehráva v sérii hranej na tri víťazné zápasy už 0:2 a jediná prehra ho delí od vypadnutia. V tom prípade by bol voľný útočník Adam Sýkora a mohol by posilniť Slovákov na prebiehajúcich majstrovstvách sveta v Rige a Tampere.

Sýkora prejavil záujem reprezentovať už po konci sezóny v extraligovej Nitre, ale povolali ho do tímu Hartfordu, ktorý hrá v AHL o Calder Cup. Svojím energickým a fyzickým štýlom hry by bol veľkým prínosom do hry piatich proti piatim aj do oslabení.

Slovenskí hokejisti zľava Michal Ivan, Peter Cehlárik a Mário Grman sa tešia po góle Matúša Sukeľa v zápase.
Kľúčový zápas, kľúčová výhra: Slováci po obrovskej dráme zdolali domácich Lotyšov! Zobraziť článok

Vlani na MS vo Fínsku zažil svoj debut v seniorskom tíme a nesklamal. Zaznamenal tri body v šiestich zápasoch, zažiaril dvoma gólmi v štvrťfinálovom stretnutí proti Fínom. Aj vďaka výkonom na svetovom šampionáte upútal v zámorí a stal sa najvyššou draftovou voľbou slávnej organizácie New York Rangers, ktorá po Slovákovi siahla v druhom kole.

Sýkora odohral v Hartforde dva súboje v závere základnej časti a ďalšie štyri štarty pridal v play off, zaznamenal v nich jednu asistenciu. Po tom, ako Rangers vypadli v prvom kole play off NHL s New Jersey, poslali dvojicu útočníkov do Hartfordu a odvtedy Sýkora stratil svoju pozíciu v zostave a bol zdravým náhradníkom.

V noci na štvrtok hrá Hartford na domácom ľade s Hershey tretí zápas a bude bojovať o prežitie. V prípade jeho prehry môže Sýkora posilniť Slovákov, ktorí si ponechali ešte voľné miesto na súpiske pre prípadné posily.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});