Zámorský expert predpovedá draft NHL: Slovák v prvej desiatke? Budú dvaja!

Zámorský expert predpovedá dvoch slovenských útočníkov v prvej desiatke draftu.
  • Zdroj: hockeyslovakia

Zámorský expert predpovedá dvoch slovenských útočníkov v prvej desiatke draftu.

Slovenskí hokejoví útočníci Dalibor Dvorský a Samuel Honzek patria medzi najväčšie slovenské nádeje pred tohtoročným draftom nováčikov do zámorskej NHL, no len málo odborníkov obom predpovedá pozície v prvej desiatke.

FOTOGALÉRIA: Dalibor Dvorský a Samuel Honzek

Renomovaný zámorský expert Corey Pronman z magazínu The Athletic však očakáva, že Dvorského si vyberie klub Arizona Coyotes zo 6. miesta a Samuela Honzeka draftuje Detroit Red Wings z 9. priečky.

Dvorský skončil na treťom mieste medzi korčuliarmi pôsobiacimi v Európe v záverečnom rebríčku Centrálneho skautingu NHL.

"Keďže Arizona vlani draftovala vysoko dvoch útočníkov, som si istý, že tentoraz by chcela obrancu. V tejto situácii je však najlepšie brať útočníka. Mohli by chcieť Rusa Matveja Mičkova, ale myslím si, že Dvorského považuje dostatočný počet ľudí v NHL za premiérového hráča, ktorého by klub mohol uprednostniť," zdôvodnil Pronman zaradenie 17-ročného centra.

Deviata pozícia na drafte podľa experta prináša klubom veľa rôznych možností a 18-ročný krídelník Honzek by mohol byť jednou z nich.

"Spĺňa viacero z požiadaviek, ktoré Detroit má na mladých talentovaných hráčov. Okrem toho majú o ňom ľudia z prostredia NHL vysokú mienku," uviedol Pronman k Honzekovi, ktorý má za sebou prvú sezónu v zámorí v drese tímu Vancouver Giants z kanadskej juniorskej WHL.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});