Florida postúpila do konferenčného finále, Vegas zaznamenal dôležité víťazstvo aj vďaka gólom v oslabení

Hokejisti Floridy využili druhú príležitosť na spečatenie postupu z 2. kola play off zámorskej NHL.
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Floridy využili druhú príležitosť na spečatenie postupu z 2. kola play off zámorskej NHL.

V piatom stretnutí semifinále Východnej konferencie zvíťazili v noci na sobotu v Toronte 3:2 po predĺžení a v sérii triumfovali 4:1 na zápasy. Víťazný gól strelil v 76. minúte útočník Nick Cousins.

Veľkou oporou "panterov" bol brankár Sergej Bobrovskij, ktorý zlikvidoval 51 striel. Gól a asistenciu si v drese hostí pripísali Aaron Ekblad a Carter Verhaeghe.

Florida sa predstaví v konferenčnom finále prvýkrát od roku 1996. Jej súperom bude Carolina, ktorá zdolala New Jersey rovnako v päťzápasovej sérii.

Vegas si poradil na domácom ľade s Edmontonom 4:3 a už len jeden triumf ho delí od postupu do finále Západnej konferencie. Nad kanadským súperom vedie 3:2 na zápasy.

Edmonton v piatom stretnutí dvakrát viedol, no v druhej tretine o náskok prišiel. V priebehu 90 sekúnd inkasoval tri góly, z toho dva v oslabení.

        2. kolo play off NHL
        semifinále Východnej konferencie - 5. zápas:
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 2:3 pp
Góly: 28. Rielly (Lafferty, Kämpf), 56. Nylander (Tavares, Brodie) – 4. Ekblad (Forsling, Verhaeghe), 17. Verhaeghe (Duclair, Ekblad), 76. Cousins (Gudas)
        /konečný stav série: 1:4, Florida postúpila do finále konferencie/



        semifinále Západnej konferencie - 5. zápas:
Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 4:3
Góly: 4. Eichel (Martinez, Marchessault), 35. Stone (Eichel, Marchessault), 35. R. Smith (Barbašev, Karlsson), 36. Hague (Eichel, Marchessault) – 4. McDavid (Nugent-Hopkins, Ryan), 10. Hyman (Nugent-Hopkins, Bouchard), 43. McDavid (Bouchard)
        /stav série: 3:2/

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});