Tvrdá kritika fínskeho trénera: Prečo Dvorský nedostal šancu ako Slafkovský?

Fínsky tréner Elmo Aittola nechápe, prečo Dalibor Dvorský nedostal rovnakú šancu ako Juraj Slafkovský vlani. A táto dvojica hráčov na ...
  • Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Fínsky tréner Elmo Aittola nechápe, prečo Dalibor Dvorský nedostal rovnakú šancu ako Juraj Slafkovský vlani. A táto dvojica hráčov na majstrovstvách sveta podľa neho nemá čo robiť!

FOTOGALÉRIA: Dvorský

Fínsky tréner Elmo Aittola hodnotil slovenskú nomináciu na majstrovstvách sveta v Rige a Tampere. Náš hokej veľmi dobre pozná, veď dva roky pôsobil ako asistent trénera v Michalovciach a Spišskej Novej Vsi. Čuduje sa, prečo Dalibor Dvorský nedostal rovnako šancu ako Juraj Slafkovský vlani.

„V minulosti sme v slovenskej reprezentácii videli často mladých a talentovaných hráčov, ktorí sa vďaka účasti na MS mohli posunúť v kariére výrazne dopredu. Nemyslím si, že by Jedlička s Dvorským výrazne zaostávali za Sýkorom či Slafkovským, ktorých zobrali na šampionát vlani. Nerozumiem tomu, je to proti logike, ktorú zväz zaviedol," cituje Aittolu portál Športweb.

Dalibor Dvorský zažiaril na nedávnych majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov vo Švajčiarsku. Slovenskému tímu k zisku bronzu chýbalo len 70 sekúnd. Dvorský patril k najlepším hráčom na turnaji, dostal sa do All-star výberu. Po turnaji sa jeho meno objavuje v draftových rebríčkoch v elitnej desiatke, môže atakovať dokonca top 5. Účasť na MS 2023 mu mohla pomôcť zvýšiť draftový potenciál.

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay na lavičke počas MS 2023.
Ramsay očakával divoký zápas už na prechádzke: Typický duel medzi Slovákmi a Čechmi Zobraziť článok

„Zväz dostatočne neinvestoval do Dvorského budúcnosti a podobne je to aj s Marošom Jedličkom. Je to v rozpore s politikou, ktorú razil zväz v minulých rokoch v snahe pomôcť mladým hráčom v ich rozvoji. Samuel Honzek mal taktiež v zámorí výbornú sezónu. Určite by si zaslúžil šancu v národnom tíme," krúti hlavou fínsky odborník.

Aittola netají, že dvojica útočníkov v slovenskej nominácii mu prekáža a podľa neho nemajú na majstrovstvách sveta čo robiť. Ide o dvojicu Mário Lunter a Andrej Kudrna, teda o hráčov, ktorých realizačný tím zatiaľ na súpisku oficiálne nezapísal.

„Poviem to na rovinu. Nechápem, čo robí Lunter v slovenskom tíme. Slováci majú určite lepších hráčov do štvrtej formácie. Podobne aj Andrej Kudrna, ktorý síce zaznamenal dosť gólov, ale má už 31 rokov a na jeho miesto by sa skôr hodil mladý hráč s perspektívou. Nedáva mi to zmysel," reaguje otvorene Aittola.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});