Slováci bývajú v luxuse pri rieke Daugava: Spala tam aj kráľovná Alžbeta II.!

Po dvoch rokoch opäť v Rige, ale za úplne iných pravidiel. A hlavne vo väčšej slobode!
  • Zdroj: facebook radissonbludaugavahotelriga

Po dvoch rokoch opäť v Rige, ale za úplne iných pravidiel. A hlavne vo väčšej slobode!

FOTOGALÉRIA: Slováci hotel Riga

Hokejisti Slovenska našli prechodný domov počas účinkovania v základnej B-skupine v lotyšskej metropole vo 4-hviezdičkovom hoteli Radisson Blu Daugava. Ten sa nachádza priamo pri rieke Daugava a iba stovky metrov od historického centra. Zverenci trénera Craiga Ramsayho v ňom obývajú izby na treťom i štvrtom poschodí a cena za jednu noc je okolo 150 eur!

Slováci od stredy obývajú hotelový komplex, ktorý má vyše 30 rokov, ale prešiel viackrát modernizáciou. Na rozdiel od šampionátu v roku 2021 majú teraz oveľa lepšie podmienky, ako po náročných zápasoch či tréningoch zrelaxovať a vyvetrať si hlavy. Hotelové izby nie sú pre nich väznicou ako pred dvomi rokmi. „Vtedy sme boli v bubline, pretože platili prísne proticovidové opatrenia. Takže videli sme iba halu a spomínaný hotel, ktorý sme nemohli svojvoľne opustiť a ísť do mesta. Teraz si určite Rigu užijeme viac a pozrieme si aj mesto,“ povedal pre Nový Čas kapitán Marek Hrivík.

Slováci sa pripravujú na prvý zápas.
Tatar stále otázny: V akej zostave budeme hrať proti Lotyšom? Zobraziť článok

Mediálny manažér tímu nám prezradil, že naša výprava má prenajaté izby na treťom i štvrtom poschodí. V rovnakom hoteli bývajú aj iné výpravy, napríklad Česi, Švajčiari či Slovinci. „Niektoré izby majú výhľad na rieku, iné nie. Ja mám akurát okno na opačnú stranu,“ zasmial sa nováčik na turnaji Martin Chromiak. „Ubytovanie je fajn, postele sú trošku užšie, ale to nevadí. Hlavne, že sa nachádza v peknom okolí pri rieke, takže na prechádzku je to vynikajúce. Videl som aj kolobežky, takže ak bude voľný deň, možno ich vyskúšam,“ reagoval útočník Miloš Kelemen. Zaujímavosťou je, že v tomto komplexe boli v minulosti ubytované slávne osobnosti vrátane politikov, umelcov či športovcov. Spala tu dokonca aj zosnulá kráľovná Alžbeta II.

Radisson Blu Daugava

rok otvorenia: 1996

počet hviezdičiek: 4

počet poschodí: 9

počet lôžok: 356

slovenský tím: 3. a 4. poschodie

cena za noc: cca 150 eur

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});