Slovenský reprezentant si našiel nový klub: Prvýkrát bude pôsobiť v zahraničí!

Slovenský hokejový reprezentant Alex Tamáši podpísal dvojročnú zmluvu s českým extraligovým klubom HK Mountfield Hradec Králové.
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Slovenský hokejový reprezentant Alex Tamáši podpísal dvojročnú zmluvu s českým extraligovým klubom HK Mountfield Hradec Králové.

Bude to pre neho prvé zahraničné pôsobisko. Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke. "Alexa sme sledovali už v minulej sezóne a zaujali nás jeho výkony nielen v slovenskej extralige, ale predovšetkým v reprezentácii. Je to kvalitný center, ktorý by nám mal na tomto poste zaceliť medzeru po hráčoch, ktorí odišli. Vidíme v ňom perspektívneho hráča a očakávame, že nám pomôže aj so zlepšením produktivity," uviedol k angažovaniu 25-ročného Tamášiho generálny manažér nedávneho finalistu českej extraligy Aleš Kmoníček.

Šimon Nemec sa predstavil už aj na dvoch seniorských šampionátoch.
Tatarovi a Nemcovi vyzváňajú v zámorí mobily: Posilnia Slovensko na šampionáte? Zobraziť článok

Tamáši strávil doterajšiu kariéru v Banskej Bystrici, pričom absolvoval krátke hosťovania v Detve, Liptovskom Mikuláši a Bratislava Capitals. V uplynulých dvoch ročníkoch sa zaradil k lídrom "baranov". V sezóne 2021/2022 si vybojoval premiérovú účasť na MS a v tíme SR nechýba ani na tohtoročnom šampionáte v Rige a Tampere.

V základnej časti extraligového ročníka 2022/2023 odohral 45 zápasov, v ktorých si ziskom 28 kanadských bodov (13+15) vytvoril osobné maximum. Banskobystrický tím obsadil v základnej časti 4. miesto, no v play off vypadol už v prvom kole v sedemzápasovej sérii so Spišskou Novou Vsou. Tamáši mal vo vyraďovacej časti bilanciu jeden gól a jedna asistencia.

Tréner Vůjtek na archívnej snímke z roku 2015.
Kouč Vladimír Vůjtek o dnešnom derby zápase so Slovenskom na MS: Som Čech, ale remízu beriem! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});