Obrancovi Las Vegas praskli nervy: Zákernou sekerou fauloval jednu z najväčších hviezd NHL

Prehnal to! Tento zákrok môže ešte Alexa Pietrangela poriadne mrzieť. Skúsený hokejista Las Vegas Golden Knights v závere štvrtého zápasu ...
  • Zdroj: TASR/AP

Prehnal to! Tento zákrok môže ešte Alexa Pietrangela poriadne mrzieť. Skúsený hokejista Las Vegas Golden Knights v závere štvrtého zápasu 2. kola play-off NHL proti Edmontonu Oilers neudržal nervy na uzde a zákerne sekol hviezdneho Leona Draisaitla, ktorého si okamžite išiel brániť kapitán Connor McDavid.

FOTOGALÉRIA: Obranca Las Vegas zákerne fauloval jednu z najväčších hviezd

Minútu a pol pred záverečnou sirénou viedol Edmonton nad Vegas 4:1, a tak už bolo každému jasné, že vyrovná stav série druhého kola play-off zámorskej profiligy na 2:2. To sa nepáčilo obrancovia Pietrangelovi, ktorý po odohraní puku nevyberavým spôsobom cez ruky sekol Leona Draisatila. Nemecký kanonier sa v bolestiach porúčal k ľadu. Svojho spoluhráča z ofenzívy si bez váhania išiel zastať najlepší hráč súčasnosti Connor McDavid.

Do pästného súboja sa síce nepustil, ale Pietrangelovi jasne ukázal, že jeho konanie prekročilo všetky hranice férovosti. Rovnaký názor mali aj rozhodcovia, ktorí 33-ročného beka vylúčili do konca stretnutia. Je však vysoko pravdepodobné, že sa týmto zákrokom bude zaoberať aj disciplinárna komisia, ktorá by mohla Pietrangelovi vystaviť stopku na ďalšie zápasy, čo by bola pre Las Vegas obrovská strata.

„Chcel by som za tento zákrok vidieť trest. Bol tam zámer zraniť hráča. Takéto veci chcete vidieť, aby boli potrestané, pretože toto nie je hokej," stručne Connor McDavid okomentoval zákerný faul.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});