Bojko pred RFA 10 hýri sebavedomím: Nemá na mňa nič, proste ho knokautujem!

Český boxer Vitalij Bojko má pred sebou druhý zápas v rámci organizácie RFA. Vo svojom debute ukončil nevyspytateľného Gruzínca Gogoladzeho ...
  • Zdroj: RFA

Český boxer Vitalij Bojko má pred sebou druhý zápas v rámci organizácie RFA. Vo svojom debute ukončil nevyspytateľného Gruzínca Gogoladzeho tromi knockdownami už v 1. kole. Iný priebeh zápasu neočakáva ani v súboji s Martinom Prázdným, ktorý pred necelým mesiacom stroskotal v EUROGOLD pyramíde na neskoršom finalistovi a bývalom UFC zápasníkovi Ronysovi Torresovi.

Zápas Bojko vs. Prázdný sa odohrá pod pravidlami Real Boxing, teda v boxe s malými rukavicami na 3x3 minúty. Duel bude súčasťou turnaja RFA 10 v Havířove už túto sobotu. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

FOTOGALÉRIA: Bojko pred RFA 10 hýri sebavedomím

Rodina, priatelia a práca

Nie všetci bojovníci majú to šťastie, že ich zápasenie dokáže uživiť. Niektorí popri tréningoch a občasných zápasoch musia chodiť aj do práce, čo je aj prípad Vitalijho Bojka. „Keď nie som na tréningu, tak som väčšinou s rodinou, kamarátmi alebo v práci,“ popísal svoj život mimo bojových umení.

Vitalij je odchovancom PriMMAt Gymu Praha, kde napríklad trénujú ďalší RFA bojovníci Adam Dvořáček či Leo Brichta. Práve s Brichtom už dlhé roky Vitalij tvorí nerozlučnú dvojicu a v každom jednom zápase sú súčasťou rohu toho druhého.

Český bojovník Vojtěch Garba nedávno oznámil svoj návrat do ringu.
Vojtěch Garba o svojom návrate pred domáce publikum: Nebol to môj deň, ale tento šport mi naozaj chýbal Zobraziť článok

Majster Českej republiky a obrovská KO sila v rukách

Odchovanci postojových disciplín majú podstatne väčšiu zápasovú prax než MMA bojovníci. Vitalji Bojko už má za sebou necelú stovku zápasov medzi lanami, čo je na vek 27 rokov veľmi rýchle zápasové tempo. Počas celej svojej kariéry nazbieral niekoľko úspechov, z ktorých si najviac váži titul majstra Českej republiky v amatérskom boxe.

Svoje perfektné ruky predviedol aj vo svojej premiére v rámci organizácie RFA, keď na turnaji RFA 7 knokautoval Aleksandra Gogoladzeho. S Gogoladzem zápasil niekoľko mesiacov pred Bojkom aj Martin Prázdný, ktorý vyhral až po troch kolách na body. „Z tohto pohľadu je psychologická prevaha na mojej strane,“ myslí si Vitalij Bojko.

Prázdného knokautujem

Nabudený Bojko je presvedčený, že jeho nasledujúci zápas bude dominantné víťazstvo. „Priebeh zápasu bude jednoduchý - výhra na KO,“ vyhlásil český boxer, ktorý sa zároveň vyjadril aj na adresu svojho súpera. „Prázdný nemá absolútne nič, na čo by som si musel dávať pozor,“ povedal Bojko o svojom súperovi.

Ich vzájomný duel prebehne už túto sobotu na turnaji RFA 10 v Havířove a bude jedným z dvoch zápasov večera pod pravidlami boxu. Druhý, tentokrát už s veľkými rukavicami, zaobstarajú legendárny Danny Williams a Josef Pekárek. Celý turnaj môžete sledovať aj cez platformu PPV.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});