Lobotka oslavoval titul len v boxerkách, úspech tušil už v lete

Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka (28) prežíva po zisku talianskeho titulu s SSC Neapol euforické chvíle a zrejme až ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka (28) prežíva po zisku talianskeho titulu s SSC Neapol euforické chvíle a zrejme až neskôr si naplno uvedomí, čo so spoluhráčmi dokázali.

Dvadsaťosemročný stredopoliar sa napriek dosiahnutému cieľu sústredí na záver sezóny. "Čakajú nás ďalšie štyri zápasy, ešte sme neprevzali trofej. Aj tak je to úžasné. Z domu sa mi ozývajú rodina, kamaráti. Vtedy zas a zas pociťujem radosť. Možno mi to, čo sme vlastne dokázali, príde až neskôr, až po pár mesiacoch. Teraz je to čerstvé a hektické. Napriek tomu silné. Titul sme vyhrali päť kôl pred koncom. Krásne vyvrcholenie sezóny," rozplýval sa slovenský reprezentant.

So spoluhráčmi čelil enormnému tlaku. "A ten postupne silnel. Tisíckrát sa ho môžete snažiť potláčať a nepripúšťať si ho, aj tak je všadeprítomný. Nech by ste išli autom iba okolo mesta, cítili by ste narastajúcu horúčku. Ľudia pomaly začínali oslavovať titul, hoci do konca zostávalo ešte viac ako desať kôl. Každý z hráčov zvádzal ťažký vnútorný boj. Teraz musíte, teraz musíte a teraz musíte zas. Fanúšikovia vás oddane podporujú, ale víťazí sa na trávniku. Tam sme ukázali, že vieme pracovať aj pod extrémnym tlakom."

Už letná príprava podľa neho naznačila, že by Neapolčania mohli pomýšľať na najvyššie priečky. "Už v príprave sme mali výborné zápasy. Cítil som, že sme nabrali na kvalite. Začalo nám to ladiť. Tí, čo sme v tíme už boli, akoby sme sa odrazu lepšie pochopili. A skvele zapadli noví hráči. Súťaž sme odštartovali veľmi dobre. Predovšetkým výkony také boli. Potom prišla Liga majstrov a s nimi viera, že niečo veľké môžeme vyhrať. Zdolali sme vlaňajšieho finalistu FC Liverpool, vyhrali sme na ihrisku Ajaxu Amsterdam. Sebavedomie stúpalo a túžba uspieť tiež," vrátil sa na začiatok sezóny Lobotka.

Erling Haaland.
Haalandovho otca vyviedli z VIP-ky: Takto provokoval fanúšikov Realu! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});