Lobotka oslavoval titul len v boxerkách, úspech tušil už v lete

Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka (28) prežíva po zisku talianskeho titulu s SSC Neapol euforické chvíle a zrejme až ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Lobotka (28) prežíva po zisku talianskeho titulu s SSC Neapol euforické chvíle a zrejme až neskôr si naplno uvedomí, čo so spoluhráčmi dokázali.

FOTOGALÉRIA: Stano Lobotka

V exkluzívnom rozhovore pre denník Šport opísal oslavy fanatických fanúšikov SSC ako "divočinu", počas nich totiž prišiel aj o zaviazané kopačky a napokon mu zostali len boxerky. Priznal tiež, že tušenie úspešnej sezóny mal už počas letnej prípravy.

Oslavy titulu si SSC "nechal" na domáci zápas s Fiorentinou, na ktorý nastúpil už ako istý majster. Na štadióne sa tiesnilo 55.000 divákov, tisíce za jeho bránami. Osobitný potlesk dostal každý jeden z hráčov Neapola, vrátane Lobotku. "Hovoril som fanúšikom, že im tie kopačky dám, len nech ma nechajú rozviazať si šnúrky. Chvíľu som si myslel, že zo mňa strhnú komplet celé oblečenie. Našťastie, boxerky mi nechali," vrátil sa Lobotka v exkluzívnom rozhovore pre denník Šport k oslavám tretieho majstrovského titulu SSC v histórii a prvého od roku 1990.

Tím spod Vezuvu sa počas celej sezóny pozeral na súperov zhora, s pribúdajúcimi kolami rástol jeho náskok. Zisk titulu definitívne spečatil minulý štvrtok remízou 1:1 na pôde Udinese Calcio. "Najväčšie emócie sme prežívali v Udine, keď sme si už boli istí, že nás nikto nemôže predbehnúť. Eufória, samozrejme, zavládla aj po zápase s Juventusom. Rivalita našich klubov je obrovská, vyhrať tam bola veľká túžba. Naplnená," uviedol Lobotka.

Futbalista Interu Miláno Edin Džeko (uprostred) sa teší so spoluhráčmi po výhre 2:0 v úvodnom semifinálovom zápase Ligy majstrov.
Škriniarov Inter má na dosah finále Ligy majstrov, Inzaghi: Snívam o tom od vlaňajška Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});