Rusnák zverejnil nomináciu na svetový šampionát: Nechýba nikto, vyhovel Trenčín i Cagliari

V nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie do 20 rokov na majstrovstvá sveta napokon figurujú posily z AS Trenčín i Adam Griger ...
  • Zdroj: TASR/Pavol Zachar

V nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie do 20 rokov na majstrovstvá sveta napokon figurujú posily z AS Trenčín i Adam Griger z talianskeho Cagliari Calcio.

Tréner Albert Rusnák tak má k dispozícii všetkých hráčov, ktorých plánoval na turnaj v Argentíne nominovať. Mladí Slováci začnú svoje pôsobenie na šampionáte v sobotu 20. mája proti Fidži.

Účasť Šimona Mičudu, Samuela Bagína, Dominika Hollého i Artura Gajdoša nebola istá. Ich Trenčín bojuje vo Fortuna lige o udržanie a štvoricu ešte čaká v piatok zápas v Zlatých Moravciach. V zložitejšej situácii je Griger - sardínsky tím ho možno uvoľní až v priebehu budúceho týždňa a do dejiska by musel prísť po vlastnej osi.

Slováci sa predstavia na šampionáte prvýkrát od roku 2003. V základnej B-skupine sa postupne stretnú s Fidži, Ekvádorom (23.5.) a USA (26.5.). Podľa Rusnáka je jasný cieľ vyraďovacia fáza, kde priamo postúpia po dva tímy zo šiestich skupín a štyria najlepší z tretích miest. Tím príde do dejiska v pondelok.

Futbalista Interu Miláno Edin Džeko (uprostred) sa teší so spoluhráčmi po výhre 2:0 v úvodnom semifinálovom zápase Ligy majstrov.
Škriniarov Inter má na dosah finále Ligy majstrov, Inzaghi: Snívam o tom od vlaňajška Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});