Danica Patricková žiarila na okruhu v Miami: F1 radšej s mikrofónom

Zasa raz bola neprehliadnuteľná! Reč je o bývalej americkej pretekárke Danici Patrickovej, o ktorej sa pred pár rokmi hovorilo, že by ...

Zasa raz bola neprehliadnuteľná! Reč je o bývalej americkej pretekárke Danici Patrickovej, o ktorej sa pred pár rokmi hovorilo, že by sa mohla presadiť aj v seriáli F1.

Fotogaléria

Lenže sympaťáčka každým cólom angažmán v efjednotke odmietla, hoci mala podporu aj niekdajšieho bossa Bernieho Ecclestona. Preto prekvapilo, že sa objavila na okruhu v Miami, kde sa pohybovala s mikrofónom v ruke.

Danica Patricková má na konte niekoľko zápisov do histórie rýchlych kolies. Navždy ostane prvou ženou, ktorá vyhrala chýrne preteky Indy Car - bolo to v roku 2008 na japonskom okruhu Motegi.

Začínala na motorkách, potom presedlala na štyri kolesá a v 16-ich rokoch odišla do Veľkej Británie, kde súťažila v seriáli Formula Ford a Formula Vauxhall. Dokonca sa stala vicemajstrom vo Formule Ford Festival. „Formula jeden nie je mojou srdcovou záležitosťou,“ povedala v roku 2009 v rozhovore pre Los Angeles Times. Odvtedy však pretieklo veľa vody a Danica sa objavila vo formule jeden.

Nie však za volantom monopostu, ale s mikrofónom v ruke spovedala nielen pretekárov, ale aj hviezdnych hostí pre Sky Sports. Jej otázky pozorne počúvali nielen najlepší, ale aj tí, ktorým sa tento súťažný víkend v seriáli F1 vôbec nevydaril. „Vedia, že im nebudem klásť hlúpe otázky. Viem, čo človek prežíva za volantom,“ povedala Američanka, ktorá podľa viacerých zdrojov F1 odmietla najmä preto, že mala rozbehnutých príliš veľa skvelých reklamných aktivít, ktoré zanechať by jej za to nestálo.

Ako je o nej známe, návrat do efjednotky s mikrofónom v ruke určite neurobila hviezda motoristických seriálov IndyCar a NASCAR iba z lásky k vôni benzínu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});