Špeciálny moment pre trénera Pláteníka: Návrat najväčšieho turnaja a krst ohňom pre dcéru Elu!

Malý tenisový sviatok! Po niekoľkoročnej pandemickej prestávke sa do kalendára podujatí dostal opäť aj najväčší ženský tenisový turnaj ...
  • Zdroj: archív V.P.

Malý tenisový sviatok! Po niekoľkoročnej pandemickej prestávke sa do kalendára podujatí dostal opäť aj najväčší ženský tenisový turnaj na Slovensku ITF EMPIRE Tennis Academy Open v Trnave.

Šéftréner miestnej akadémie Vladimír Pláteník (47) má o to väčšiu radosť, že na kurtoch sa predstaví aj jeho talentovaná dcéra Ela (18).

Turnaj s dotáciou 100 000 USD sa hral naposledy v roku 2019 a jeho víťazkou bola v roku 2019 Američanka Bernarda Perová. Antukové podujatie bude mať už tradične kvalitné slovenské obsadenie. Nasadená jednotka Anna Karolína Schmiedlová v Trnave triumfovala v roku 2014 a aj teraz bude opäť patriť k najväčším favoritkám. Už dnes v 1. kole dvojhry nastúpi práve proti Ele Pláteníkovej, ktorú tak čaká doslova krst ohňom.

„Tento turnaj je určite veľká šanca pre slovenské hráčky. V domácom prostredí sa hrá najlepšie a je najväčšia pohoda. Určite poteší aj podpora blízkych,“ uviedol pre Nový Čas Pláteník, ktorý sa naň nepozerá len ako tréner, ale aj ako rodič.

„Áno, pre mňa to bude špeciálne aj ako pre rodiča, pretože na turnaji nastúpi moja dcéra Ela. Teším sa, že tenis ju baví. V zápase proti Schmiedlovej nebude pod tlakom, preto som jej povedal, nech si to hlavne celé poriadne užije. Nie je to pre ňu úplne ideálne vylosovanie, ale aspoň si zahrá s hráčkami prvej stovky a bude vidieť, kde tá svetová úroveň naozaj je,“ dodal Pláteník s tým, že kariéra tenisového trénera si vyžiadala svoju daň práve v tom, že vlastnej dcére sa nemohol venovať úplne naplno.

„V podstate dvadsať rokov som bol tridsať týždňov z roka mimo domova. Dcéra sa tenisu síce venovala, ale ja som na to nemal nejaký veľký vplyv. Teším sa však, že ju to baví. Jej najväčším snom je však ísť študovať na nejakú renomovanú univerzitu v Amerike,“ uzavrel Pláteník.

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.
Schmiedlová bude jednotka v Trnave, derniéra Kučovej Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});