Náročná cesta do Rigy! Kustódi sú už v Lotyšsku aj s tonovým nákladom

Už sú v dejisku šampionátu. Do Rigy vyrazili v predstihu kustódi národného tímu Marek Jenčík (49) a Juraj Stopka (37). Ich úlohou bolo ...

Už sú v dejisku šampionátu. Do Rigy vyrazili v predstihu kustódi národného tímu Marek Jenčík (49) a Juraj Stopka (37). Ich úlohou bolo v Bratislave naložiť takmer tonový náklad všetkého, čo bude slovenský tím na turnaji potrebovať.

Fotogaléria

Kustódi Jenčík a Stopka rovnakú cestu absolvovali už pred dvomi rokmi, keď sa v Rige konal šampionát, a aj vlani, keď cestovali ešte o pár hodín dlhšie do fínskych Helsínk. „Vieme, čo nás vopred čaká, už je to pre nás taká rutina. Okrem nás ide ešte jedna dodávka,“ zasmial sa pred odchodom Jenčík, ktorý s parťákom prejde viac ako tisíc kilometrov.

„Cesta vedie postupne cez Česko, Poľsko, Litvu a konečnou zastávkou bude Riga. Celé to máme rozrátané na 13 hodín. Musíme byť v Rige skôr a pripraviť tip-top kabínu, aby chalani po prílete mali všetko nachystané na prvý tréning,“ pokračoval Marek, ktorý prezradil aj to, čo všetko viezli.

„Hokejky, masérske stoly a ďalšie potreby pre fyzioterapeutov, pitný režim, uteráky či pásky na hokejky. Celý náklad vážil okolo tony,“ dodal.

Hokejoví reprezentanti Slovenska pózujú pre skupinovú fotografiu počas odchodu na majstrovstvá sveta 2023.
Slovenskí hokejisti odleteli do Rigy, sledujú situáciu v New Jersey Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk