Djokovič a Swiateková naďalej lídrami tenisových rebríčkov: Najlepším Slovákom ostáva Molčan

Lídrami tenisových rebríčkov mužov a žien sú naďalej Srb Novak Djokovič a Poľka Iga Swiateková. Medzi mužmi sa počas ostatných dvoch ...
  • Zdroj: TASR/AP

Lídrami tenisových rebríčkov mužov a žien sú naďalej Srb Novak Djokovič a Poľka Iga Swiateková. Medzi mužmi sa počas ostatných dvoch týždňov nemenilo poradie v elitnej desiatke, medzi ženami nastalo viacero zmien.

FOTOGALÉRIA: Djokovič a Swiateková naďalej lídrami tenisových rebríčkov

Historický rekordér v počte týždňov na čele svetového rebríčka Djokovič má stále náskok 365 bodov pred druhým Španielom Carlosom Alcarazom, no čerstvý víťaz turnaja v Madride odohraním jedného zápasu v Ríme predbehne Srba a vráti sa na prvú priečku. Tretí je naďalej Rus Daniil Medvedev, štvrtý Nór Casper Ruud, piaty Grék Stefanos Tsitsipas, šiesty ďalší Rus Andrej Rubľov, siedmy Dán Holger Rune, ôsmy Talian Jannik Sinner, deviaty Kanaďan Felix Auger-Aliassime a elitnú desiatku uzatvára Američan Taylor Fritz.

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Alex Molčan, ktorý sa udržal na 58. priečke. V druhej stovke sú ďalší traja Slováci - Norbert Gombos na 134. pozícii, Lukáš Klein na 143. a Jozef Kovalík na 147. mieste.

Americká tenistka ruského pôvodu Amanda Anisimovová (21) si plánuje dať pauzu od tenisu na neurčitú dobu.
Pre Anisimovovú sú turnaje už neznesiteľné: Tenisová kráska si dáva pauzu Zobraziť článok

Swiateková potvrdila post líderky singlového rebríčka WTA finálovou účasťou v Madride, no podľahla v ňom svetovej dvojke Arine Sobolenkovej a v poradí sa jej náskok pred Bieloruskou znížil na 1744 bodov. Tretia zostala Američanka Jessica Pegulová. Na štvrtú priečku sa posunula Francúzka Caroline Garciová, na piatu Američanka Coco Gauffová a na šiestu Kazaška Jelena Rybakinová, keďže Tunisanka Ons Jabeurová klesla zo štvrtej pozície na siedmu. Na ôsme miesto poskočila Grékyňa Maria Sakkariová a zosunula na deviate Rusku Dariu Kasatkinovú. Na chvoste Top 10 je stále Češka Petra Kvitová.

Zo Sloveniek Anna Karolína Schmiedlová klesla o jeden post na 96. stupienok, národnou dvojkou je Viktória Hrunčáková na 129. pozícii.

Na čele deblových rebríčkov sú naďalej Češka Kateřina Siniaková a Holanďan Wesley Koolhof s Britom Neilom Skupským. Slovenskou mužskou jednotkou je Igor Zelenay na 140. poste a ženskou Tereza Mihalíková na 50. priečke.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});