Emócie v play-off NBA naberajú na obrátkach: Potýčka medzi hviezdnym Srbom a majiteľom klubu!

Vypäté emócie. Srbský basketbalista Nikola Jokič (28) necítil potrebu ospravedlňovať sa za to, že v pondelkovom zápase play-off NBA pri ...
  • Zdroj: TASR/AP

Vypäté emócie. Srbský basketbalista Nikola Jokič (28) necítil potrebu ospravedlňovať sa za to, že v pondelkovom zápase play-off NBA pri súboji o loptu za postrannou čiarou udrel lakťom majiteľa Phoenixu Suns Mata Ishbiu. Od rozhodcov za to dostal v zápase technickú chybu.

Denver na palubovke Phoenixu prehral 124:129. Na výhru mu nestačilo ani neuveriteľných 53 bodov, ktorými sa blysol hviezdny center. Stav série semifinále Západnej konferencie je tak vyrovnaný 2:2 na zápasy.

FOTOGALÉRIA: Nikola Jokič

Incident sa udial v druhej štvrtine, keď líder Denveru chcel čo najskôr rozohrať z autu loptu, ktorá pristála pri Ishbiovi a majiteľ Phoenixu po nej siahol. Americký miliardár, ktorého majetok sa odhaduje na 7 miliárd dolárov, sa jej ale nehcel zbaviť tak rýchlo. Situácia napokon vyústila až do konfliktu s Nikolom Jokičom.

Jeden z najlepších basktebalistov sveta Ishbiu zasiahol lakťom a ten sa veľmi ochotne porúčal k zemi. Rozhodcovia za to následne skúsenému centrovi udelili technickú chybu a hrozí mu aj suspendácia na najbližší zápas, čo by bola pre Denver obrovská strata. 

Luka Dončič (vpravo) je hrdý na svoje balkánske korene.
Hviezdny Slovinec má srdce na správnom mieste: Takto pomôže rodinám obetí tragédie v Belehrade Zobraziť článok

„Fanúšik na mňa položil ruku ako prvý. Viem, kto to je, ale v tej chvíli to bol iba divák, či nie? Liga nám v takom prípade dáva možnosť sa brániť," obhajoval sa Jokič.

Ishbia sa k momentu vyjadrovať nechcel. Cez prestávku iba spravodajcovi AP oznámil, že je v poriadku a zaujíma ho iba zápas. Ťahúň domácich Devin Booker svojho šéfa po zápase pochválil. „Vybojoval pre nás šestku. Dobrá práca," uškŕňal sa autor 36 bodov v stretnutí.

CELÝ INCIDENT SI MÔŽETE POZRIEŤ TU:

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});