Pre Anisimovovú sú turnaje už neznesiteľné: Tenisová kráska si dáva pauzu

Americká tenistka ruského pôvodu Amanda Anisimovová (21) si plánuje dať pauzu od tenisu na neurčitú dobu.
  • Zdroj: TASR/AP

Americká tenistka ruského pôvodu Amanda Anisimovová (21) si plánuje dať pauzu od tenisu na neurčitú dobu.

Mladá hráčka to zdôvodnila vyhorením a obavami o svoje duševné zdravie. V tomto roku vyhrala iba tri z jedenástich zápasov a aktuálne ťahá sériu štyroch prehier. Kedy sa vráti na kurty, zatiaľ nie je známe.

 

Držiteľka dvoch singlových titulov WTA neuviedla žiadny časový plán svojho návratu. „Od leta 2022 naozaj bojujem so svojím duševným zdravím a vyhorením. Byť na tenisových turnajoch sa stalo neznesiteľné. V tejto chvíli je mojou prioritou duševná pohoda. Pracovala som, ako som len mohla, aby som to prekonala,“ povedala momentálne
46. hráčka sveta. V rebríčku však začala padať.

Anisimovová je najmladšou ženou od roku 2006, ktorá si zahrala semifinále grandslamového turnaja. Ako 17-ročná zdolala v roku 2019 na Roland Garros Rumunku Simonu Halepovú.

Neskôr v tom istom roku, tesne pred US Open, zomrel vo veku 52 rokov na infarkt jej otec a dlhoročný tréner Konstantin. Ten spolu s manželkou Olgou emigrovali z Ruska, aby vytvorili deťom lepšie podmienky. Pred rokom sa dostala na Wimbledone do štvrťfinále, na Australian Open sa dostala dvakrát do štvrtého kola.

 

Amandina kariéra

Najvyššie v rebríčku WTA: 21.

Aktuálna pozícia: 46.

Tituly: 2 (Bogota 2019, Melbourne 2022)

Zápasová bilancia: 150 výhier/88 prehier

Zárobok v tenise: 3,6 milióna eur

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk