Nelichotivá séria Žiliny pokračuje: Podbrezovej stačil na zisk troch bodov jediný gól

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová zvíťazili v piatkovom zápase 8. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul na pôde MŠK ...
  • Zdroj: TASR - Daniel Stehlík

Futbalisti FK Železiarne Podbrezová zvíťazili v piatkovom zápase 8. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul na pôde MŠK Žilina 1:0.

Žilina natiahla nelichotivú sériu bez víťazstva už na šesť zápasov a v skupine o titul sa momentálne nachádza na poslednom šiestom mieste. Podbrezová si upevnila štvrtú priečku. Jediný gól zápasu strelil v 27. minúte stredopoliar Christophe Kabongo. Podbrezová zdolala Žilinu vo štvrtom ligovom zápase po sebe.

FOTOGALÉRIA: Žilina - Podbrezová

V úvode zápasu mali obe mužstvá dve sľubné šance skórovať, ale Ďuriš ani Bariš nevyužili svoje príležitosti. Podarilo sa to až Kabongovi v 27. minúte, keď sa po dlhom centri zbavil protihráča a obstrelil brankára Belka. Ďalší priebeh prvého polčasu priniesol viacero gólových príležitostí, ale bez úspešnej finálnej fázy. Aj druhý polčas priniesol niekoľko nádejných situáciách na oboch stranách, no gól už nepadol ani v závere stretnutia, keď sa Žilinčan Kaprálik dostal do dvoch sľubných šancí.

Žilina natiahla nelichotivú sériu bez víťazstva už na šesť zápasov a v skupine o titul sa momentálne nachádza na poslednom šiestom mieste. Podbrezová okupuje štvrtú priečku s trojbodovým náskokom pred Banskou Bystricou.

MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová 0:1 (0:1)

Gól: 27. Kabongo. Rozhodovali: K. Micheľ – Ferenc, Štrbo, ŽK: Sauer. Nemčík - Bariš, Talakov

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk