Hviezdny Slovinec má srdce na správnom mieste: Takto pomôže rodinám obetí tragédie v Belehrade

Veľký hráč na ihrisku, ale aj mimo neho. Basketbalista Luka Dončič (24) bez váhania zareagoval na stredajší masaker v srbskom Belehrade, ...
  • Zdroj: Northfoto

Veľký hráč na ihrisku, ale aj mimo neho. Basketbalista Luka Dončič (24) bez váhania zareagoval na stredajší masaker v srbskom Belehrade, keď na jednej zo základných škôl 13-ročný študent zastrelil osem spolužiakov a ochrankára. Cez sociálne siete vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým a oznámil, že všetkým obetiam uhradí pohrebné náklady.

Hráč Dallasu Mavericks Luka Dončič.
Slovinský prízrak opäť raz ohúril basketbalový svet: Dončič predviedol v zámorí takúto parádu! Zobraziť článok

Hviezdny Luka Dončič je síce Slovinec, no veľkú časť rodiny má v Srbsku. Žije tam jeho otec, stará mama, teta či bratranec. Táto tragédia tak zasiahla aj jednu z najväčších hviezd zámorskej NBA.

Líder Dallasu Mavericks sa preto rozhodol preplatiť pohreb všetkým obetiam streľby, čo pre americkú televíziu ESPN potvrdil hovorca nadácie Luku Dončiča. „Som zdrvený kvôli tragickej streľbe na škole v Srbsku a stratou životov vrátane nevinných detí. Moje myšlienky sú s rodinami a celou komunitou zasiahnutou touto tragédiou," napísal Dončič v príspevku na sociálnej sieti Twitter.

„Belehrad, podporujem ťa a stojím za tebou v týchto ťažkých časoch. Cez moju nádaciu hľadám možnosti okamžitej aj dlhodobej podpory študentov, fakulty i rodín poškodených streľbou na Základnej škole Vladislava Ribnikara," dodal na záver hviezdny slovinský basketbalista.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});