Nahnevať ho sa neoplácalo: Nekompromisný obranca sa pobral do dôchodku

Kanadský hokejový obranca Mark Borowiecki oficiálne ukončil aktívnu hráčsku kariéru, počas ktorej sa v zámorskej NHL preslávil ako tvrdý ...
  • Zdroj: Getty Images

Kanadský hokejový obranca Mark Borowiecki oficiálne ukončil aktívnu hráčsku kariéru, počas ktorej sa v zámorskej NHL preslávil ako tvrdý a nekompromisný hokejista.

Tridsaťtriročný rodák z Ottawy zrejme doplatil na vlastný herný štýl, keďže v úvode sezóny 2022/2023 po zákroku od protihráča opustil zápas na nosidlách a skončil v nemocnici. Odvtedy sa už na ľad nevrátil.

Borowiecki odohral v aktuálnom ročníku profiligy štyri duely za tím Nashville Predators. V tom štvrtom, presne 22. októbra 2022 proti Philadelphii Flyers, sa stal obeťou tvrdého narazenia na mantinel a potom bol dlho na listine zranených hráčov. Bola to jeho tretia sezóna v Nashville, predtým pôsobil deväť rokov v klube Ottawa Senators. Organizácia z hlavného mesta Kanady si ho vybrala na drafte nováčikov v roku 2008 zo 139. miesta.

"Veľmi sa teším na novú kapitolu v mojom hokejovom živote. Chcem nájsť príležitosť, ako pomôcť v rozvoji iným hráčom aj samotnému športu. Keď som bol mladý hráč a prichádzal som do NHL, jeden môj kamarát, ktorý v lige dlho hrával, sa ma spýtal, aký by som chcel zanechať odkaz. Povedal mi, že vždy bude oveľa dôležitejšie, aby si ma ľudia pamätali ako dobrého človeka a spoluhráča než to, aké úspechy dosiahnem na ľade. Naozaj dúfam, že sa mi to podarilo," napísal Borowiecki na svojom instagrame.

Mark Borowiecki si v profilige vyslúžil prezývku "Boro Cop" za tvrdý štýl hry. V sezóne 2016/2017 rozdal najviac bodyčekov v súťaži (364) a dostal tiež najviac trestných minút (154), v ročníku 2021/2022 bol opäť viedol všetkých hráčov so 151 trestnými minútami. Celkovo odohral v NHL 458 duelov základnej časti so ziskom 56 bodov (15+41) a 848 trestných minút, v desiatich zápasoch play-off nebodoval. V roku 2011 získal Calderov pohár pre šampióna nižšej AHL s tímom Binghamton Senators.

Dvorský sa v preddraftových rebríčkoch NHL aktuálne pohybuje okolo 10. miesta.
Prognózy hrajú v prospech Dvorského: Na drafte môže konkurovať najlepším! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});