Ja budem po víkende prvý! Pérez chce v Miami zosadiť Verstappena z trónu

Šesť bodov. To je náskok Maxa Verstappena (25) na čele priebežného poradia seriálu MS F1.
  • Zdroj: SITA/AP

Šesť bodov. To je náskok Maxa Verstappena (25) na čele priebežného poradia seriálu MS F1.

Jeho tímový kolega z Red Bullu Sergio Pérez (33) však tvrdí, že po nedeli už bude na čele on. Rodákovi z Guadalajary sa to podarí v prípade tretieho triumfu v sezóne, po ktorom sa prvý raz v  kariére ujme vedenia.

Mexičan sa dotiahol na Holanďana minulý týždeň vďaka výhre v Azerbajdžane, kde triumfoval v hlavných pretekoch i v šprinte. Verstappen skončil tretí a druhý.

„Keby som neveril, že sa môžem stať majstrom sveta, určite by som necestoval po celom svete, keď ma doma čakajú tri deti. Bojujem o titul, ale tiež viem, že je predo mnou dlhá cesta. Musím sa držať pri zemi,“ povedal Pérez, ktorý doteraz nikdy viac ako dvojo pretekov v jednej sezóne nevyhral.

Prvenstvo na VC Miami bude obhajovať Verstappen, ktorý vlani vyhral premiérové podujatie na tomto okruhu pred dvojicou z Ferrari, Charlesom Leclercom a Carlosom Sainzom. V Miami sa to začne v piatok dvomi tréningmi, v sobotu sa ide kvalifikácia a preteky v nedeľu budú o 21.30 SELČ.

Prvá z troch

Veľká cena Miami je prvým z troch tohtoročných podujatí na americkej pôde. V októbri sú v kalendári preteky v Texase a v novembri nasleduje premiérová Grand Prix Las Vegas.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});