Majster sveta Ján Lašák o nominácii tria gólmanov z extraligy: Žiadne obavy, som z nich nadšený!

Všetko nasvedčuje tomu, že hokejová reprezentácia pocestuje na blížiaci sa šampionát v Lotyšsku a vo Fínsku (12. až 28. mája) výlučne ...
  • Zdroj: TASR

Všetko nasvedčuje tomu, že hokejová reprezentácia pocestuje na blížiaci sa šampionát v Lotyšsku a vo Fínsku (12. až 28. mája) výlučne iba s brankármi zo slovenskej ligy, hoci sa ich doterajšie štarty za národné mužstvo dajú spočítať na prstoch oboch rúk.

FOTOGALÉRIA: Extraligoví brankári v repre

Naposledy sa Slovensko v takomto zložení predstavilo v roku 1999 na MS v Nórsku. Čo na túto situáciu hovorí bývalý brankár a majster sveta z roku 2002 Ján Lašák (44)? Majú mať fanúšikovia dôvod na obavy?

Hoci konečnú súpisku oznámi trénerský štáb cez víkend, všetko nasvedčuje tomu, že nás v bránke bude reprezentovať trojica gólmanov z extraligy - Stanislav Škorvánek (Michalovce), Samuel Hlavaj (Slovan) a čerstvý majster z Košíc Dominik Riečický. Šéf zväzu Miroslav Šatan sa síce snaží osloviť skúseného Jaroslava Haláka (37), ktorý vypadol v play-off NHL s NY Rangers, ale je málo pravdepodobné, že mu dá pozitívnu odpoveď.

Reálne to teda vyzerá tak, že po dlhých 24 rokoch budú v národnom mužstve opäť na svetovom šampionáte výlučne iba brankári z extraligy. V roku 1999 to bolo trio Igor Murín, Miro Šimonovič a Rastislav Rovnaniek.

Čo na túto situáciu hovorí bývalý skvelý brankár Ján Lašák? „Ja sa z toho osobne veľmi teším. Veď to je pecka, že máme takých kvalitných gólmanov z našej ligy. Všetci traja mali výborné sezóny. Rozhodne nemusia mať fanúšikovia žiadne obavy. Aj predošlé vrcholné podujatia ukázali, že na tomto poste máme kvalitu,“ vyjadril sa pre Nový Čas Lašák.

Na otázku, koho z nich vidí ako jednotku, odvetil: „Nemusíme mať vopred danú jednotku. Opäť hovorím, či už na olympiáde v Pekingu, alebo aj na predošlých MS sa vystriedali na turnaji všetci brankári a až potom sa vykryštalizovala jednotka.“

Spomínané trio má doposiaľ na reprezentačnej scéne odchytaných iba 8 duelov. Nehrozí, že budú mať na MS trému? „Musíš mať trému, keď ideš do bránky, inak je to prúser. Takisto keď nemá motorkár rešpekt pred motorkou, hrozí mu prúser. Verím, že ktorýkoľvek z nich bude chytať, tak nesklame,“ dodal Lašák.

Dvorský sa v preddraftových rebríčkoch NHL aktuálne pohybuje okolo 10. miesta.
Prognózy hrajú v prospech Dvorského: Na drafte môže konkurovať najlepším! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});