Futbalový tréner Vladimír Goffa odsúdený na Maldivách: Za trest zbieral mušle, plašil žraloky a osieval piesok

Keby vo svojej knihe vynechal stranu 157, nič podobné nezažije! Bývalý futbalový tréner Vladimír Goffa (63) v druhej knihe opísal najmä ...
  • Zdroj: TASR - Dano Veselský

Keby vo svojej knihe vynechal stranu 157, nič podobné nezažije! Bývalý futbalový tréner Vladimír Goffa (63) v druhej knihe opísal najmä svoje korupčné skúsenosti s futbalom všade, kde pôsobil.

Aj na Maldivách, kam musel vycestovať, aby vysvetlil to, čo napísal na spomínanej 157. strane o ligovom zápase ešte v roku 2005. Čo zažil, sa možno ocitne v jeho tretej knihe. Zatiaľ je tu zopár jeho postrehov, s ktorými sa podelil na svojom facebookovom profile.

FOTOGALÉRIA: Vlado Goffa

„Udalosť podľa miestnych zákonov premlčaná nebola, išlo o poškodenie dobrého mena tamojšej asociácie. Tak som teda musel vycestovať na Maldivy, aby som disciplinárnej komisii podal vysvetlenie,“ píše V. Goffa, ktorý bol podrobený konfrontácii s funkcionármi oboch klubov.

„Pokusy o úplatky tam berú vážne, hrozí až trestnoprávna zodpovednosť. Pri výsluchu sa žiadna korupcia nepotvrdila, bolo to tvrdenie proti tvrdeniu. Usvedčujúce dôkazy chýbali. Disciplinárna komisia nakoniec dospela ku kompromisnému záveru. Skutok sa nestal, ale aj tak budem za svoje vyjadrenie pykať. Musel som sa písomne zaviazať, že v prípadnom druhom diele rovnomennej knihy už nespomeniem žiadnu kontroverznú či chúlostivú príhodu z maldivskej futbalovej ligy. Na výstrahu som ako cudzí štátny príslušník dostal aj 96 hodín verejnoprospešných prác,“ pokračoval jeden z najlepších glosátorov nielen futbalu.

Odvolanie na radu právnika zo slovenskej ambasády v hlavnom meste Malé nepodal a trest si odpracoval. „Trest bol v podstate mierny - zbieranie odpadkov a mušlí na pláži, ukladanie krabov na noc do krabice, plašenie žralokov pri pobreží či preosievanie piesku lopatou cez sito, aby bol ešte jemnejší,“ dodal bývalý tréner, ktorý ešte doplnil, že po vynesení rozsudku vládla uvoľnená atmosféra.

S členmi komisie si zaspomínal na staré dobré časy, pozvali ho na barbecue na pláži. Kniha Kontroverzný tréner je tak znova na pultoch, dokonca sa dotlačilo ďalších 1 500 kusov.

Vlado Goffa je známy recesista. Informáciu o zákaze predaja jeho knihy zavesil na sociálnu sieť 1. apríla. A hoci voľné pokračovanie príbehu o vykonaní trestu na Maldivách pridal až o mesiac neskôr, treba ho považovať za súčasť prvoaprílového žartu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});