Pavelskeho neskutočný koncert, Florida pokračuje na víťaznej vlne

Hokejisti Floridy vstúpili úspešne do série 2. kola play off NHL. V prvom semifinále Východnej konferencie vyhrali na ľade Toronta 4:2, ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Floridy vstúpili úspešne do série 2. kola play off NHL. V prvom semifinále Východnej konferencie vyhrali na ľade Toronta 4:2, keď si tri asistencie pripísal Matthew Tkachuk.

FOTOGALÉRIA: NHL

Stav prvého duelu semifinále Západnej konferencie medzi Dallasom a Seattlom bol po tretej tretine nerozhodný 4:4, keď všetky štyri góly domácich zaznamenal Joe Pavelski. Napokon sa rozhodovalo až v predĺžení, ktoré lepšie zvládol Seattle Kraken.

Florida si vo vyraďovačke pripísala štvrtý triumf za sebou, tromi predchádzajúcimi otočila sériu prvého kola proti najlepšiemu tímu základnej časti Bostonu. Brankár Sergej Bobrovskij mal v Toronte 34 úspešných zákrokov, Sam Bennett dal gól a pri ďalšom asistoval. Panthers viedli už 2:0, no domáci ešte dokázali manko zmazať. Najskôr dal svoj premiérový gól v NHL Matthew Knies, ktorého rodičia pochádzajú zo Slovenska, a na 2:2 vyrovnal Michael Bunting. Na konci druhej časti však dostal Carter Verhaeghe hostí opäť do náskoku a víťazstvo Floridy spečatil v tretej perióde Brandon Montour.

Na snímke zľava Martin Gernát, Michal Ivan, tréner   Craig Ramsay a Michal Beňo počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie v Bratislave.
Proti Rakúsku bez Hudáčka a Rosandiča, ale už s Okuliarom Zobraziť článok

Verhaeghe si pripísal víťazný gól v druhom zápase za sebou a s 11 zásahmi je už najlepší strelec v play off v histórii Panthers, keď prekonal Raya Shepparda a Davea Lowryho. Štvrtým víťazstvom za sebou v play off zasa Bobrovskij vyrovnal klubový rekord Johna Vanbiesbroucka z roku 1996.

Tomáš Tatar sa teší z gólu v rozhodujúcom zápase 1. kola play off proti Rangers.
Tatar strelil kľúčový gól Devils a zahrá si druhé kolo play off Zobraziť článok

NHL - 2. kolo play off

semifinále Východnej konferencie - 1. zápas:

Toronto - Florida 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Góly: 29. Knies (Matthews, Rielly), 35. Bunting (Järnkrok, O'Reilly) – 10. Cousins (Tkachuk, Bennett), 28. Bennett (Ekblad, Tkachuk), 38. Verhaeghe (Duclair, Barkov), 53. Montour (Tkachuk, Barkov).

(stav série: 0:1)

semifinále Západnej konferencie - 1. zápas:

Dallas - Seattle 4:5 pp (2:4, 0:0, 2:0 - 0:1)

Góly: 3. Pavelski (Marchment, Domi), 13. Pavelski (Harley, Heiskanen), 50. Pavelski (Ja. Benn, Domi), 54. Pavelski (Hakanpää, Domi) – 12. Schwartz (Geekie, Eberle), 15. Schultz (Donato), 15. Bjorkstrand (Oleksiak, Borgen), 16. Eberle (Dunn, Beniers), 73. Gourde (Bjorkstrand, Larsson).

(stav série: 0:1)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});