Mlátenie na ulici bolo ako orgazmus: Boris Glezgo prezradil svoje začiatky, v klietke ho uvidíme onedlho

Český MMA bojovník Boris Glezgo len nedávnom začal svoju kariéru medzi profesionálmi. Na svojom konte má dva zápasy a vyrovnané skóre 1-1.
  • Zdroj: rfarena

Český MMA bojovník Boris Glezgo len nedávnom začal svoju kariéru medzi profesionálmi. Na svojom konte má dva zápasy a vyrovnané skóre 1-1.

FOTOGALÉRIA: Boris Glezgo

Jeho začiatky s bojovými umeniami boli bujaré, no v súčasnosti je z neho plnohodnotný športovec. Najbližšie ho čaká zápas na turnaji RFA 10 pred domácim publikom v Havířove. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

Bolo to ako orgazmus

Niektorí bojovníci sa dajú na bojové umenia, aby schudli alebo len preto, že ich to fascinuje. Potom je tu však skupina bojovníkov, ktorí mali boj odjakživa v krvi. Boris bol v mladostí veľký divoch a krvavé bitky mu nikdy neboli cudzie. „K bojovým umeniam som sa dostal tak, že som bol rebel v mladosti a rád som sa mlátil na ulici. Stále a stále. Bolo to ako orgazmus,“ zaspomínal si Glezgo na svoje začiatky.

Od tej doby sa však toho zmenilo veľmi a veľa a svoju úlohu na tom zohráva aj to, že svoje bojové umenie radšej začal predvádzať na žinenke než na ulici. V súčasnosti sa venuje predovšetkým svojej rodine, ktorá preňho znamená všetko. „Vo voľnom čase, predovšetkým keď nie som doma alebo na tréningu, tak som v práci. Pokiaľ nie som v práci, tak sa venujem svojej dcére a mojej rodinke,“ povedal Boris Glezgo.

Dva zápasy, oba s rýchlym koncom

Obidva zápasy medzi profesionálmi mal v organizácii RFA. V profi premiére zdolal Rolanda Raka už na začiatku 2. minúty, no po zápase bol terčom veľkej kritiky. „Súboj s Rolandom Rakom som si predstavoval úplne inak. Čakal som, že sa dobre pobijeme, pretože už začiatok tomu nasvedčoval. Viem, že ma tam dobre nahúlil. Potom som ho chcel trafiť zo zadnej a zrazu koniec. Viem, že pri klietke som ho trafil kolenami na brucho, bol som v eufórii. Nevedel som, čo sa stalo. Len rozhodca to odmával. Ja som skočil na klietku a radoval sa. Potom som sa úprimne ospravedlnil, “ povedal o zápase, ktorý ukončil nešťastne zlomený prst.

Jeho druhý zápas medzi profesionálmi opäť netrval ani polovicu kola. „Druhý zápas s Martinom Minárom začal tak ako som chcel. Proste ničiť a udierať. Potom som sa nechal rozhodiť, Martin ma hodil a mne prasklo v ramene,“ popísal hlavný dôvod jeho prehry. Minár vyhral v 1. kole a hneď v jeho druhom profesionálnom zápase Glezgo stratil svoju neporaziteľnosť.

Šanca všetko napraviť

Boris Glezgo nemá dôvod byť naplno spokojný s ani jedným jeho zápasom medzi profesionálmi. Rýchle víťazstvo na zranenie ani prehra na TKO neukázali, čo v Glezgovi skutočne je. Tentokrát si zmeria sily s Lajosom Pappom, ktorý má na svojom konte dve víťazstvá. Zápas sa uskutoční na turnaji RFA 10 v Havířove, teda pred jeho domácim publikom.

Glezgo však nenastúpi ako reprezentant Jayman MMA Fighting Systems. „Za mojím odchodom z JMFS hlavne stálo to, že hoci som tvrdý chlap, necítil som sa tam dobre. Myslím, že ma chalani nemali radi. Nebyť Jakuba Müllera, nebol by som tam, kde som. Za to mu ďakujem. A som rád, že nevidím najviac arogantného človeka na svete. Však Víťo?“ odôvodnil svoj odchod z gymu a reagoval na nezhody s Vítězslavom Rajnochom. Či sa jeho odchod nejak podpíše aj na jeho výkone, uvidíme už 13. mája. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});