Suverénny líder základnej časti z Bostonu končí v prvom kole, Colorado pohár neobháji

Hokejisti Floridy a Seattlu postúpili do 2. kola play off NHL.
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Floridy a Seattlu postúpili do 2. kola play off NHL.

Panthers vyradili v 1. kole víťaza základnej časti Boston, v noci na pondelok zvíťazili v siedmom dueli na ľade Bruins 4:3 po predĺžení a v celej sérii triumfovali 4:3 na zápasy. Kraken vyradil obhajcu titulu Colorado, keď takisto uspel v sedemzápasovej sérii. V rozhodujúcom súboji vyhral v Denveri 2:1.

FOTOGALÉRIA: Hokejisti Seattlu a ich radosť

Boston viedol v sérii 3:1 na zápasy, ale Florida predviedla skvelý "comeback", keď dokázala stav otočiť. V rozhodujúcom siedmom dueli strelil víťazný gól Carter Verhaeghe, ktorý v 9. minúte predĺženia rozhodol o postupe Panthers. Tí nastúpia v semifinále Východnej konferencie proti Torontu, ktoré zdolalo Tampu Bay 4:2 na zápasy.
 

Colorado neobháji zisk Stanleyho pohára, keď v 1. kole nestačilo na vlaňajšieho nováčika zo Seattlu. Hrdinom siedmeho zápasu sa stal dánsky útočník Oliver Bjorkstrand, ktorý dvomi gólmi zariadil víťazstvo hostí 2:1. Seattle vyhral sériu 4:3 na zápasy a v semifinále Západnej konferencie ho čaká Dallas, ktorý vyradil Minnesotu (4:2).

        1. kolo play off NHL
štvrťfinále Východnej konferencie - 7. zápas:
Boston - Florida 3:4 pp
Góly: 28. Krejčí (Orlov, Zacha), 41. Bertuzzi (Orlov, Krejčí), 45. Pastrňák (Carlo, Krejčí) - 13. Montour (Lundell, Bobrovskij), 22. Reinhart (Luostarinen, Lundell), 59. Montour (Barkov, Verhaeghe), 69. Verhaeghe (Bennett, Tkachuk)
/konečný stav série: 3:4, Florida postúpila do konferenčného semifinále/



        štvrťfinále Západnej konferencie - 7. zápas:
Colorado - Seattle 1:2
Góly: 40. MacKinnon (Toews, Lehkonen) - 24. Bjorkstrand (Gourde, Larsson), 28. Bjorkstrand (Tolvanen, Gourde)
/konečný stav série: 3:4, Seattle postúpil do konferenčného semifinále/

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});