V Dortmunde musia poriadne zúriť: Chybný verdikt rozhodcu zamiešal kartami v boji o nemecký titul

Pomýliť sa môžu aj tí najväčší profesionáli. V piatkovom dôležitom súboji nemeckej futbalovej Bundeligy na ihrisku VfL Bochum arbitri ...
  • Zdroj: TASR/AP

Pomýliť sa môžu aj tí najväčší profesionáli. V piatkovom dôležitom súboji nemeckej futbalovej Bundeligy na ihrisku VfL Bochum arbitri obrali Borussiu Dortmund o pokutový kop. Po posúdení spornej situácie to potvrdila rozhodcovská komisia Nemeckého futbalového zväzu.

Dortmund aj zásluhou toho prekvapujúco iba remizoval na ihrisku zachraňujúceho sa súpera 1:1 a po víkende môže prísť o post lídra tabuľky. Druhý Bayern Mníchov totiž stráca iba dva body a v nedeľu ho čaká domáci súboj s Herthou Berlín.

FOTOGALÉRIA: Dortmund

Sporná situácia, ktorá poriadne rozčertila fanúšikov i hráčov Dortmundu, nastala v 65. minúte za stavu 1:1 po súboji domáceho Danila Soaresa s Karimom Adeyemim v pokutovom území. „Nezahral loptu, namiesto toho prišiel iba kontakt so súperom, ktorého zrazil k zemi. Bol to faul, a teda mala nasledovať penalta, ako dokazujú aj televízne zábery," citovala agentúra DPA zo stanoviska zväzovej komisie ku zákroku Soaresa. Hlavný rozhodca Sascha Stegemann však na tento zákrok nijako nereagoval, dokonca do deja intervenciou nezasiahol ani videoasistent, čím sa podľa komisie arbitri dopustili chyby.

Z tohto dôvodu Borussia prišla o možnosť zahrávať pokutový kop, ktorý jej mohol zabezpečiť nielen zisk všetkých troch bodov, ale aj udržanie si náskoku na čele tabuľky. Dortmund naposledy získal bundesligový titul v roku 2012, odvtedy sa z majstrovskej trofeje tešil desaťkrát v sérii Bayern Mníchov.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});