Neapol je už pripravený na oslavy vytúženého titulu: Neuveríte, čo vytvorili miestni fanúšikovia

Dlhé čakanie sa blíži ku koncu. Futbalisti Neapola môžu po 33 rokoch získať titul v talianskej najvyššej súťaži Serii A. Už počas tohto ...
  • Zdroj: TASR/AP

Dlhé čakanie sa blíži ku koncu. Futbalisti Neapola môžu po 33 rokoch získať titul v talianskej najvyššej súťaži Serii A. Už počas tohto víkendu môžu vypuknúť veľkolepé oslavy a fanúšikovia sa už nevedia dočkať. Dôkazom toho je aj ich kreatívna výzdoba úlic.

FOTOGALÉRIA: Neapol je už pripravený na oslavy vytúženého titulu

Neapol má na čele tabuľky luxusný sedemnásťbodový náskok, ktorý sa v tejto časti sezóny dá už len veľmi ťažko stratiť. Priaznivci futbalistov spod Vezuvu sú preto na prípadne oslavy v predstihu pripravení.

Celé mesto je posiate bielymi a modrými klubovými farbami a futbal cítiť na každom rohu. Tí najvernejší fanúšikovia však možné oslavy povýšili až na vskutku bizarnú a netradičnú úroveň. 

Marek Hamšík v drese Neapola.
Hamšík končí angažmán v Turecku a premýšľa o budúcnosti: Návrat do Neapola?! Zobraziť článok

Vo štvrti Casa Nuove totiž pre ostatné celky z talianskej najvyššej súťaže pripravili improvizovaný pohreb. Na rakvu položili šály jednotlivých tímov a ich logá sa objavujú aj na devätnástich krížoch.

Všetko symbolizuje pochované nádeje ostatných klubov na zisk titulu. „Pre celé Taliansko to je ohromná bolesť. Po toľkých rokoch sme ostatných dostali na kríž," píše sa na pripojenom transparente, na ktorý sa treba pozerať s patričným nadhľadom.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk