Najkrajší gól celej sezóny NHL? Hviezdny český útočník sa blysol takouto parádou!

Famózne zakončenie! Hviezdny český útočník David Pastrňák (26) v šiestom zápase prvého kola play-off zámorskej NHL proti Floride Patnhers ...
  • Zdroj: TASR/AP

Famózne zakončenie! Hviezdny český útočník David Pastrňák (26) v šiestom zápase prvého kola play-off zámorskej NHL proti Floride Patnhers (5:7) ohúril hokejový svet. Rodák z Havířova strelil dva góly, no za zmienku stojí najmä ten prvý, ktorý sa stal okamžite hitom internetu.

FOTOGALÉRIA: David Pastrňák

Prebiehala 26. minúta, keď sa David Pastrňák opäť raz rozhodol všetkým dokázať, prečo je momentálne považovaný za jedného z najlepších hokejistov sveta. Pri presilovej hre dostal prihrávku k ľavej tyčke, v rýchlosti si prehodil puk medzi korčuľami a s hokejkou medzi nohami zakončil nechytateľne do horného rohu bránky. Týmto famóznym gólom vyrovnal na 2:2, no jeho Boston Bruins predsa len ťahal za kratší koniec povrazu a napokon podľahol Floride 5:7. O postupujúcom do druhého kola tak rozhodne až siedmy zápas.

„Bol to len inštinkt. Snažil som sa dostať puk z hokejky čo najrýchlejšie," povedal Pastrňák úprimne o svojej gólovej lahôdke, ktorú ocenilo množstvo fanúšikov aj odborníkov, pre webové stránky klubu.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});