Zahraničná hviezda Slovana: Chcem hrať za Slovensko!

Srbský futbalista Aleksandar Čavrič (28) patrí medzi kľúčových hráčov Slovana Bratislava a medzi najlepších hráčov slovenskej ligy. Priznal, ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Srbský futbalista Aleksandar Čavrič (28) patrí medzi kľúčových hráčov Slovana Bratislava a medzi najlepších hráčov slovenskej ligy. Priznal, že vlani bol veľmi blízko prestupu do iného klubu a pracuje na tom, aby mohol reprezentovať Slovensko!

FOTOGALÉRIA: Čavrič

Srbský futbalista Aleksandar Čavrič (28) je najlepším ligovým strelcom belasých a zároveň tretím najlepším kanonierom celej súťaže. Na konte má 12 gólov a len tri zásahy stráca na vedúcu dvojicu Polievka (B.Bystrica) a Krstovič (DAC Dunajská Streda).

Góly však pokojne mohol strieľať v úplne inom drese. Pretože vlani v lete bol veľmi blízko odchodu zo Slovana Bratislava. „Končila sa mi zmluva. Veľký záujem mala o mňa CZ Belehrad i Legia Varšava. Tréner ma požiadal, aby som zostal. Mal som už letenku do Varšavy, ale deň pred odchodom som zmenil rozhodnutie," priznal Čavrič pre Pravdu.

Vlado Weiss odpovedal na otázky fanúšikov belasých.
Vlado Weiss odpovedal na otázky od fanúšikov: Jeho reakcia vás dostane do kolien! Zobraziť článok

Srbský legionár je služobne najstarším hráčom Slovana, veď v belasom drese odkrúca už svoju siedmu sezónu. Na Slovensku sa mu narodilo dieťa a rád by si v budúcnosti obliekol dres slovenskej reprezentácie. Aktuálne pracuje na získaní slovenského občianstva.

„Žiadosť som podal, mám v poriadku všetky formality, už čakám len na schválenie," prezradil. Uvidíme ho v blízkej budúcnosti v slovenskej reprezentácii? „Viacerí mi už naznačili, že taká možnosť existuje, nebránil by som sa tomu. My Balkánci sme hrdí na svoje korene, naše rodisko, ale Slovensko mi dalo všetko, som tu už doma," dodáva Čavrič.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk