Prelomia dlhé čakanie? Toronto je blízko postupu v play off

Hokejisti Toronta sú blízko k svojmu prvému triumfu v play off sérii NHL od roku 2004.
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Toronta sú blízko k svojmu prvému triumfu v play off sérii NHL od roku 2004.

Vo štvrtom dueli prvého kola na ľade Tampy Bay sa im podaril parádny obrat, keď ešte v 50. minúte prehrávali 1:4, no napokon vydreli víťazstvo 5:4 v predĺžení. Na zápasy vedú 3:1 a v noci na piatok môžu v domácom prostredí spečatiť postup.

Tampa vôbec prvýkrát v histórii prehrala vo vyraďovačke stretnutie, v ktorom viedla v tretej tretine o tri góly. "V záverečnej časti sme sa príliš stiahli do obrany a upustili sme od toho, čo nás zdobilo v prvých dvoch tretinách," hľadal príčiny zlyhania útočník Tampy Anthony Cirelli.

Kouč domácich Jon Cooper sa hneval, že dobre rozbehnutý duel jeho zverenci nedokázali pretaviť na vyrovnanie v sérii: "Dali sme dosť gólov na to, aby sme vyhrali. Keď skórujeme doma štyrikrát, musí z toho byť víťazstvo. Bolo potrebné si to ustrážiť a držať puk ďaleko od našej bránky. To sme nezvládli." Tampa sa v dostala do finále Stanleyho pohára v každom z uplynulých troch ročníkov, teraz je na pokraji vypadnutia. Tri duely za sebou neprehrala v play off od súboja prvého kola s Columbusom roku 2019.

(ilustračné foto)
Smútok v reprezentácii Bosny a Hercegoviny: Pri nehode zahynul mladý hokejista († 24) Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});