Moška vysvetlil dôvody zrušenia domácich majstrovstiev: Bitka o národný šampionát!

Prieťahy pokračujú! Vyostrená atmosféra v slovenskom tenise začala byť poriadne dusná po tom, ako vedenie STZ zrušilo tohtoročné MSR ...
  • Zdroj: tasr

Prieťahy pokračujú! Vyostrená atmosféra v slovenskom tenise začala byť poriadne dusná po tom, ako vedenie STZ zrušilo tohtoročné MSR mužov a žien.

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška stručne vysvetlil dôvody kontroverzného rozhodnutia a zároveň uviedol, že STZ plánuje vypísať na usporiadanie MSR konkurz. Podľa predsedu Bratislavského tenisového zväzu (BTZ) Petra Miklušičáka sa však v tomto prípade jedná o budúcoročnú edíciu, pretože sezóna je rozbehnutá a nie je do nej možné zaradiť nový turnaj.  

FOTOGALÉRIA: Bitka o národný šampionát!

 

Na našu výzvu v súvislosti s pálčivými témami zareagoval Moška ako zástupca zväzu stručnou reakciou.

“Výkonný výbor (VV) STZ na svojom zasadnutí 21.4. odobral MSR mužov a žien BTZ, pretože najvyšší predstavitelia BTZ opakovane nerešpektujú uznesenia VV STZ, predpisy STZ a preto sú pre STZ nedôveryhodní partneri. Toto rozhodnutie VV STZ následne potvrdil 22.4. hlasovaním aj najvyšší orgán – Rada STZ. Na usporiadanie MSR vypíše STZ riadny konkurz a bude postupovať štandardným spôsobom ako pri ostatných MSR v mládežníckych kategóriách,” uviedol Moška pre Nový Čas. Prečo STZ nepovažuje BTZ za dôveryhodného partnera, sme sa opýtali priamo jeho predsedu Miklušičáka.

“Je to trošku zábavné, lebo zrušenie MSR je jasný dôkaz presadzovania sily vedenia STZ. O rozhodnutí, že sme nedôveryhodní sa v podstate ani nehlasovalo, len sa to dalo do zápisu. Nedôveryhodní sme zrejme za to, že vieme byť kritickí a že sa naše názory pri niektorých záležitostiach odlišujú. Konkrétnejší dôvod nebol uvedený žiadny,” vysvetlil Miklušičák, ktorý sa sna o národných majstrovstvách tento rok vzdať nechce.

“Ja som doniesol aj zmluvy s partnermi, aj dohody o divokých kartách, aby videli, že všetko je dohodnuté a máme aj peniaze na účtoch. Napriek tomu sme nedôveryhodní… Ak pán Moška vyhlási konkurz, bude to na budúcoročné MSR, lebo táto sezóna už je rozbehnutá. Letné majstrovstvá nestihnú a ťažko si viem predstaviť, že by boli zimné,” dodal Miklušičák.

“My máme stále všetko dohodnuté, musíme však zvoliť iný formát, rsp. iný názov. Jednoducho pod inou hlavičkou, no hráčov chceme podporiť, aj keď to bude za iných podmienok. Tento turnaj nám tu chýba minimálne 15 rokov. Je to trochu hanba, že Slovensko nemá vlastné národné majstrovstvá. My takýto turnaj aj naďalej chceme zorganizovať začiatkom júna,” uzavrel Miklušičák. 

Daniela Hantuchová oslavuje 40-tku.
Tenisová kráska sa presadila aj po športovej kariére: Daniela oslavuje 40-ku! Zobraziť článok

Hrbatý rozvíril vody

Na slová bývalého daviscupového kapitána Dominika Hrbatého, ktorý sa vyjadril, že slovenský tenis pre neho zomrel, Moška reagovať odmietol. Miklušičák ocenil, že sa na jeho stranu pridala taká silná osobnosť. „Je super, že sa Domino vyjadril. On pozná situáciu, aká je u nás dlhodobo. Keď vidí, že MSR bola dobrá myšlienka hlavne pre mladých tenistov, tak ho to tak naštvalo a obul sa do toho aj on. Obzvlášť, keď bolo všetko vybavené – finančné odmeny 10-tisíc eur, divoké karty na turnaje aj televíziu, ktorá by turnaj vysielala.”

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});