Slovenskí mladíci blízko ďalšieho veľkého prekvapenia: Kanada sa triasla až do posledných sekúnd!

Slovenskí hokejisti podľahli v nedeľnom zápase na MS do 18 rokov vo Švajčiarsku favorizovanej Kanade tesne 3:4. Zverenci trénera Tibora ...
  • Zdroj: Facebook - Hockey Slovakia

Slovenskí hokejisti podľahli v nedeľnom zápase na MS do 18 rokov vo Švajčiarsku favorizovanej Kanade tesne 3:4. Zverenci trénera Tibora Tartaľa dokázali znížiť z 0:3 na 2:3, v záverečnej minúte aj na 3:4, napokon však nebodovali. O postup z A-skupiny do štvrťfinále zabojujú v pondelok proti Nemecku.

MS do 18 rokov:

A-skupina:

Slovensko – Kanada 3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
Góly:
38. Dvorský (Eperješi), 43. Císar (Kukumberg, Gron), 60. Pekarčík (Štrbák, Dvorský) – 1. Barlow (Price, Allen), 24. Ritchie (Wood, Celebrini), 35. Martone (MacDonell), 54. Celebrini (Wood, Dragicevic). Rozhodovali: Barcelo (Fr.), Pilný – Rampír (obaja ČR), Dalsgaard (Dán.), vylúčení: 4:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 1751 divákov.

Slovensko: Fürsten – Štrbák, Eperješi, S. Barcík, Baran, Kráľovič, Pišoja, J. Chromiak – Masnica, Dvorský, Cedzo – Pekarčík, Dej, Jenčko – Varga, Kukumberg, Císar – Ridzoň, Párička, Pobežal - Gron

FOTOGALÉRIA: MS do 18 rokov

Tréner Tartaľ pred zápasom s Kanadou mierne upravil útočné formácie a do bránky sa prvýkrát na turnaji postavil Lukáš Fürsten, ktorý nahradil Samuela Urbana.

Slovenskí mladíci vstúpili do zápasu veľmi zle, Kanaďania ich zatlačili v pásme a Fürsten inkasoval z prvej strely po 50 sekundách, keď sa presadil Barlow. Favorit zápasu bol v prvej desaťminútovke dominantný, ale brankár Fürsten vytiahol dva dôležité zákroky. Najskôr výborne vyhodnotil únik Celebriniho, ktorému v poslednom momente vypichol puk a v 12. minúte úspešne čelil aj nájazdu Ritchieho.

Na snímke radosť hráčov Slovenska po strelení gólu.
Mladí Slováci siahali na obrat, veľkého favorita zo Švédska poriadne vytrápili Zobraziť článok

Na začiatku prostrednej časti hry ušiel kanadskej defenzíve Pekarčík, ktorého faulovali, ale nariadené trestné strieľanie nepremenil Dvorský. V 24. minúte to potrestal gólom na 2:0 aktívny Ritchie. V 35. minúte zvýšil už na rozdiel troch gólov efektným spôsobom v oslabení Martone. Pred záverečným dejstvom však dokázal znížiť v 38. minúte Dvorský a Slováci boli späť v zápase.

Kontaktný zásah bol impulzom pre slovenských mladíkov a v úvode tretej tretiny znížil na rozdiel gólu Císar. Slováci sa aktívnym forčekingom dostávali súperovi pod kožu a v polovici tretej tretiny zavreli kanadský tím na niekoľko sekúnd v pásme. Veľkú príležitosť na vyrovnanie zahodil Dvorský. V 52. minúte to prehnal s dôrazom Dej, ktorý za súperovou bránkou fauloval a z následnej presilovky sa presadil Celebrini – 4:2. V záverečných dvoch minútach skúsili Slováci hru bez brankára a 50 sekúnd pred koncom tretej tretiny znížil na 4:3 tečom Pekarčík, no vyrovnať už nedokázali.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk