Rázna reakcia na fiktívny rozhovor s Michaelom Schumacherom: Odniesla si to šéfredaktorka

Nemecký vydavateľ bulvárneho magazínu Die Aktuelle sa ospravedlnili rodine motoristickej legendy Michaela Schumachera (54) za fiktívny ...
  • Zdroj: Northfoto

Nemecký vydavateľ bulvárneho magazínu Die Aktuelle sa ospravedlnili rodine motoristickej legendy Michaela Schumachera (54) za fiktívny rozhovor so sedemnásobným majstrom sveta seriálu monopostov F1, ktorý vygenerovala umelá inteligencia. Spoločnosť Funke Mediengruppe tiež z postu šéfredaktorky odvolala Anne Hoffmannovú.

Schumacher sa na verejnosti neobjavil od decembra 2013, teda od vážnej nehody počas lyžovačky v Alpách. Niekdajší elitný pilot F1 bol dlhší čas v kóme a ostatné roky trávi v kruhu najbližších v rodinnom sídle vo Švajčiarsku bez kontaktu s vonkajším svetom.

FOTOGALÉRIA: Fiktívny rozhovor s Michaelom Schumacherom

„Tento nevkusný a zavádzajúci článok nikdy nemal vyjsť. V žiadnom prípade nezodpovedá štandardom žurnalistiky, ktoré my a naši čitatelia očakávame," uviedla výkonná riaditeľka mediálnej skupiny Bianca Pohlmannová.

Magazín Die Aktuelle zverejnil fiktívny rozhovor v polovici apríla, pričom až v jeho úplnom závere informoval čitateľov, že ide o slová, ktoré vygenerovala umelá inteligencia. Na titulke sa objavila fotografia Michaela Schumachera s nápisom: „Michael Schumacher, prvý rozhovor!" Voči postupu periodika sa ohradili aj Schumacherovci a hovorkyňa rodiny Sabine Kehmová avizovala možné právne kroky.

Michael Schumacher bol súčasťou seriálu MS F1 v rokoch 1991 až 2006 a 2010 až 2012. Získal sedem majstrovských titulov (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004) a zaznamenal 91 víťazstiev v jednotlivých pretekoch. V roku 2012 ho v tíme Mercedes nahradil Brit Lewis Hamilton, ktorý sa Nemcovi vyrovnal v počte získaných titulov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});